Stiati ca pisicile… #7

Timp necesar lecturii: 3 minute

Pisicile negre sunt adesea asociate cu noroc sau ghinion și există multe articole scrise in care sunt detaliate superstițiile care le înconjoară.

Caracteristicile mai puțin cunoscute și interesante ale pisicilor negre sunt adesea trecute cu vederea și in continuare veti gasi cateva lucruri despre care este foarte posibil sa nu fi auzit pana in prezent.

Pisicile negre au ochi aurii

Ochii unei pisici negre au de obicei culoare aurie sau galbenă, iar acest lucru se datorează faptului că supraproducția de melanină care face blana lor atât de neagră determină adesea irisurile pisicii să producă pigmentul care dă acest colorit auriu sau galben.

Factorul genetic

Pentru a fi o pisică neagră „adevarata”, ambii părinți trebuie să poarte gena culorii negre.

Deși sună ca o ecuație destul de simplă, ceea ce este posibil să nu știi este că gena responsabila de blana pisicii ofera un model de blana de tip „tigrat”, dar prezenta unei gene recesive de tipul „non-agouti” ofera culoarea neagra a blanii.

Exista unele pisici care nu au această genă complet suprimată, si veti putea observa de aproape, sau mai ales în lumina soarelui, ca vor putea fi observate niste dungi de pisica tigrata pe coada sau picioarele acesteia și, de asemenea, se poate vedea marcajul „M” pe fruntea pisicii care este cea mai des intalnita caracteristică a unei pisici tigrate.

Se spune că există aproximativ douăzeci de rase de pisici care pot produce o descendență neagră, dar singura rasă de pisică care este in totalitate neagră este pisica Bombay, acestea fiind adesea denumite „pantere în miniatură”.

Pisicile dau impresia ca „ruginesc”

Un grad ridicat de expunere la lumina soarelui poate duce ca blana unei pisici negre să-și schimbe temporar un aspect brun-roșcat.

Acest aspect ruginiu poate fi văzut și atunci când pisica are absența unei enzime numită tirozină.

Pisicile negre au un sistem imunitar interesant

Niste studii au indicat că pisicile negre pot fi foarte rezistente la anumite boli, cum ar fi HIV felin, și că „arhitectura” lor genetica poate fi benefica pentru sistemului imunitar, acesta fiind mult mai puternic.

Pisicile negre sunt apreciate la nivel mondial

Există o apreciere din ce în ce mai mare a pisicilor negre la nivel global și acest lucru se arată în faptul că există zile desemnate pentru sărbătorirea felinei „întunecate”.

Ceea ce poate fi mai puțin cunoscut este faptul că unele dintre cele mai cunoscute zile de sărbătoare au de fapt date diferite, iar acest lucru a provocat o anumită confuzie in „online” prin rândul comunitatilor iubitoare de pisici negre.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!