Stiati că pisicile… #12

Timp necesar lecturii: 3 minute

Toată lumea a auzit despre posibilitatea câinilor de a avea rabie și au înțeles importanța eutanasierii unui caine care poate fi infectat aceasta boala fatală, dar mulți nu știu că și pisicile pot suferi de această afecțiune.

Ca atare, este important să știi cum să recunoști semnele rabiei și ce ar trebui să faci dacă suspectezi că pisica ta are rabie.

Recunoașterea semnelor rabiei la o pisică este la fel cu recunoașterea semnelor la un câine.

Unele dintre semne includ:

o Agresiunea
o Curgerea balelor
o Letargie
o Stare mentală neobișnuită
o Convulsii

Pentru a înțelege mai bine aceste semne de rabie, este important să înțelegem cum se manifestă aceasta boala în corpul pisicii.

Pe scurt, virusul atacă sistemul nervos al pisicii – sau sistemul nervos al animalelor cu sânge cald care sufera de aceasta boala – și, în final, atacă măduva spinării și apoi creierul.

Odată ce virusul a ajuns la creier, semnele bolii încep să se dezvolte.

Dacă virusul este depistat înainte de a ajunge la creier, este posibil să vă vindecați pisica sau orice alt animal care a fost infectat cu rabie.

Poate dura aproximativ intre două săptămâni si o lună până când virusul ajunge în creier.

Cu toate acestea, după ce ajunge la creier, în general durează aproximativ 10 zile pentru ca moartea să apară.

Transmiterea Rabiei

Rabia poate fi transmisă în câteva moduri diferite, dar cel mai obișnuit mijloc de transmitere este prin rănile provocate prin mușcare.

Pentru a reduce șansele de transmitere a bolii, fiecare stat are legi care impun administrarea vaccinărilor antirabice.

Deși indicațiile exacte pot diferi de la stat la stat, toate necesită administrarea primului vaccin atunci când pisicile au în jur de 12 pana la 16 de săptămâni.

O injecție suplimentara trebuie apoi administrată aproximativ un an mai târziu.

Unele state sustin apoi vaccinarea să fie administrată o dată pe an, în timp ce altele pot permite vaccinarea să fie administrată o dată la trei ani.

Indiferent de legile statului, este esențial pentru dvs. să vă asigurați că vă vaccinați pisica pentru această boală.

Cu ajutorul vaccinării, pisica dvs. poate lupta eficient împotriva virusului dacă aceasat este infectata.

Trebuie menționat, totuși, că vaccinarea nu este o „cură” pentru boală și că animalele care au fost vaccinate pot fi încă infectate cu rabie.

În plus, durează aproximativ o lună după ce vaccinarea a fost administrată înainte ca anticorpii să ajungă la vârful lor și vă pot proteja eficient animalul de companie împotriva bolii.

Prin urmare, este încă important să luați măsuri suplimentare pentru a împiedica animalul de companie să se îmbolnăvească de virus, inclusiv păstrarea acestuia în interior dacă este posibil și păstrarea lui departe de alte animale care ar putea fi infectate.

Atunci când pisica ta este vaccinata pentru rabie, este important să pastrezi documentele care arată că aceasta este vaccinata.

În acest fel, dacă pisica ta muscă un alt animal sau un om, vei avea dovada că aceasta a fost vaccinata.

Nu numai că acest lucru va ajuta victima să se simtă ușurată, ci va preveni și posibilitatea de a-ți pune pisica in pericolul de a fi eutanasiata pentru a determina dacă este infectată sau nu cu rabie.

Medicul veterinar îmi va reaminti când trebuie administrate injecțiile?

În mod normal, medicul veterinar îți va reaminti când este necesar să programezi următoarele vizite pentru vaccinarea pisicii.

Este întotdeauna o idee bună să reții chiar tu când trebuie efectuate acestea, în loc să te bazezi numai pe cabinetul veterinar.

Dacă ai întrebări cu privire la primele vaccinări sau rapelurile pisoiului tău, este important să contactezi medicul veterinar.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!