Lucruri pe care pisicile le urăsc la stăpânii lor

Timp necesar lecturii: 4 minute

În acest articol vom vorbi despre pisici, mai cu seamă despre lucrurile pe care le fac oamenii și pisicile le urăsc.

Popularitatea pisicii are mai multe origini.

În primul rând pisica este admirată pentru trăsăturile ei puternice de caracter, și anume, naturalețea, personalitatea și independența ei.

În al doilea rând, pisica este admirată pentru atitudinea și fizicul ei, care simbolizează seducția și frumusețea și nu în ultimul rând o pisică este admirată pentru caracteristicile sale naturale care o fac companionul ideal pentru persoanele care au un program foarte încărcat, dar și pentru persoanele care locuiesc în apartament.

Pesoanele care au drept animale de companie pisici, sunt mai rezistente la stres, și au o formă fizică mai bună. Pisicile domestice fiind unele din cele mai admirate animale de companie, atât de adulți cât și de copii.

Atunci când adopți o pisica, te gândești că aceasta face parte din familia ta, și o tratezi ca atare, însă există lucruri pe care oamenii le fac, dar pisicile le urăsc și vom vorbi despre acestea în rândurile care urmează.

Pisicile urăsc să se simtă singure

Contrar părerilor multor oameni, pisicile nu sunt animale solitare.

Este adevărat că poți să-ți lași pisica singură perioade mai mari de timp comparativ cu câinii, dar pisicile își doresc atenție și iubire la fel ca orice alt animal de companie.

Dacă este lăsată singură pe perioade mai mari de timp, pisica poate dezvolta stări de tristețe, letargie și chiar depresie.

Dacă ai un program foarte încărcat, asigură-te că vei petrece ceva timp de calitate impreună cu pisica ta zilnic.

Chiar și 15 minute de joacă la câteva ore, îți va ajuta pisica să fie fericită și sănătoasă.

Pisicile urăsc mizeria

Folosirea unei toalete murdare, în public sau în casă este foarte neplăcut, cu toții știm asta.

Ei bine, pisicile se simt la fel în cazul cutiilor, sau a litierelor murdare. Este indicat să-i faci curat atât în cutia în care doarme, cât și în litiera o dată pe zi, sau cel târziu la două zile.

Păstrarea unei cutii curate, nu înseamnă doar spălarea acesteia, pentru cutiile în care dorm pisicile, așternutul trebuie înlocuit la maxim două săptămâni.

Pisicile urăsc alimentele stricate

Nu numai că alimentele stricate sunt rele la gust, dar îți pot îmbolnăvi pisica. Bacterii precum salmonella, se pot dezvolta în produsele alimentare care au fost expuse prea mult la soare sau ținute în condiții neadecvate.

Ori de câte ori pui mâncare unei pisici, asigură-te că ai verificat data de expirare atât pentru alimentele umede cât și pentru cele uscate.

Pisicile urăsc medicamentele

Când ești bolnav, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să simți gustul unui medicament. Același lucru este valabil și pentru pisica ta.

Când pisicilor le sunt administrate medicamente pe cale orală, acestea se pot lipi de esofagul lor.

Conform unui studiu realizat în 2001, 84% din capsule si 64% din tablete pot rămâne pe esofagul pisicilor, chiar și după cinci minute, de aceea de multe ori poți observa că pisica încearcă să dea medicamentul afară.

Pisicile urăsc când sunt mângâiate agresiv

Dacă ai pisică, știi prea bine că pisicile au anumite zone pe care nu doresc să fie mângâiate, de aceea atunci când o faci pisica te va zgâria sau mușca.

Pisicile sunt extrem de sensibile la simțul tactil, de aceea este bine să fii conștient unde și cum să le mângâi.

Spre exemplu, abdomenul este un loc vulnerabil, de aceea, pisicile nu vor accepta să fie mângâiate pe el decât în cazul în care se simt cu adevărat în siguranță.

În cazul în care mângâi o pisică străină, evită să o mângâi în această zonă, deoarece poate reacționa agresiv.

Pisicile fiind animale foarte curate, își îngrijesc singure corpul, mai puțin gâtul și capul, de aceea nu le place când sunt mângâiate pe tot corpul, cel puțin nu la fel de mult ca atunci când le mângâi doar pe gât sau pe cap.

Pisicile urăsc concurența

Pisicile urăsc când stăpânii lor acordă atenție altor animale, acestea își doresc să fie întotdeauna în centrul atenției.

Dacă pisica ta este de față atunci când mângâi un alt animal, așteaptă-te ca pisica ta să vină între tine și acel animal și să cerșească atenție.

Lucrurile se complică puțin pentru pisica ta atunci când adopți o altă pisică. Indiferent dacă pisicile se șicanează pentru alimente, jucării, sau atenția ta, pisicile pot deveni geloase una pe cealaltă.

De multe ori această gelozie poate să cauzeze creșterea agresivității pisicii tale față de cealaltă pisică și nu numai.

Pisicile urăsc zgomotele puternice

De la tunete, până la artificii, multe zgomote puternice îți pot stresa pisica foarte serios.

Stresul cronic provenit de la aceste zgomote puternice poate provoca o serie de probleme comportamentale și de sănătate, cum ar fi, agresivitatea pisicii ( mai mult detalii despre agresivitatea pisicii găsești în articolul acesta: ” Motivele pentru care pisicile atacă” ), căderea părului, lipsa apetitului, și îngrijirea excesivă.

Uneori poate fi dificil, dar încearcă să minimalizezi expunerea pisicii tale la zgomote puternice.

Pisicile urăsc apa

Deși pisicile pot înota dacă sunt nevoite, acestea preferă totuși să stea departe de apă.

Desigur, există și excepții de la regulă, dar există puține cazuri în care pisicilor le face plăcere să înoate. De aceea, de cele mai multe ori, îmbăierea pisicii poate fi un chin atât pentru stăpân cât și pentru pisică.

Cu riscul de a se uda, totuși multe pisici preferă să bea apă de la robinet.

Pisicile urăsc mersul cu mașina

Mersul cu mașina este pentru majoritatea pisicilor un lucru destul de neplăcut.

Zgomotul produs de mașină, mișcările și agitația din jur sunt motivele care-i cauzează stres pisicii. Acestea mai sunt deranjate și din cauză că nu pot să-și țină bine echilibrul, din această cauză, pisicile trebuie acomodate de mici cu mașina, pentru a le fi mai ușor.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!