Stiati ca pisicile… #6

Timp necesar lecturii: 2 minute

Cu siguranta stiti deja ca majoritatea pisicilor adoră să zgârie în timpul jocului, în timp ce se întind sau cand își marchează teritoriul.

De asemenea, vor folosi obiceiul de a zgâria ca un semnal amenințător sau de avertizare pentru alte pisici.

Deoarece ghearele unei pisici au nevoie de ascuțire în mod regulat, acestea vor zgâria pe diverse lucruri pentru a îndepărta varfurile uzate, astfel incat sa-si „procure” gheare noi.

Din păcate, toate zgârieturile pot cauza daune semnificative, mai ales covoarelor, draperiilor și mobilierului!

O solutie comună care poate fi folosita pentru a preveni zgârierea nedorită, este de a învăța pisica ce și unde să zgârie.

O abordare excelentă a problemei este de a-i oferi o suprafață sau un obiect adecvat, atractiv pentru pisici, cum ar fi un stâlp de zgâriere, un turn de pisici sau o cutie pentru pisoi. Există câțiva pași simpli care vă pot ajuta să încurajați animalul dvs. de companie să zgârie doar pe un obiect ales de voi.

Oferiți-i felinei o varietate de articole numai bune pentru zgariat, cu suprafețe și calități diferite. Încercați să-i furnizați materiale de tip stalp care sunt facute din materiale precum lemn, mochete, carton, tapițerie sau sisal.

Ele pot prefera posturile orizontale, verticale sau înclinate, ramane sa testati pentru a verifica. De îndată ce determinați preferința pisicii dvs., oferiți-i mai multe jucarii puse în diferite locații ajutand-o pe aceasta sa nu se plictiseasca.

Înțelegeți că pisicile au nevoie de un obiect robust care să nu se prăbușească sau să-si schimbe pozitia în timpul utilizării. Multe pisici preferă, de asemenea, posturile suficient de înalte pentru a le permite să se catere pe acestea. Daca nu ii oferiti un stalp suficient de inalt, acesta poate fi motivul pentru care pisica voastra pare ca vrea sa va distruga draperiile!

Preventie

De fiecare data cand pisica ta se indreapta catre mobila, ia-o usor si pune-o in fata obiectului special. Daca pisica ta accepta obiectul, incearca sa ii dai o recompensa, care poate consta fie in ceva de mancare, sau pur si simplu in alintarea acesteia, astfel incat sa intelegea ca a facut ceva bun.

Daca pisica ta continua sa zgarie mobila, da cu otet pe acesta, deoarece ele urasc mirosul intepator. Dar ai grija ca otetul sa nu afecteze mobila. Daca acoperi mobilierul cu ceva, pentru ca animalul sa nu mai aiba acces, lasa-l asa cel putin o luna, pana pisica se obisnuieste.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!