Cum să cureți dinții pisicii

Timp necesar lecturii: 2 minute

Sănătatea dinților este la fel de importantă pentru pisici cum este și pentru oameni.

Gândește-te la cât de important este pentru pisica ta să ajungă la bătrânețe cu toți sau cu majoritatea dinților intacți.

Va reuși să mănâce mai bine hrana și te va scuti de nefericirea de a o vedea suferind în față vasului cu hrană prea solidă pentru a o putea mesteca.

Gândește-te deci la ce poți face pentru a menține dantura pisicii tale într-o stare cât mai bună pentru un timp cât mai îndelungat.

În acest articol vei găsi ce poți face zilnic, sau măcar o dată la câteva zile pentru sănătatea dinților pisicii tale.

Ai nevoie de tifon, foarfece, pastă de dinți pentru pisici (care se poate procura de la pet-shop) sau de soluție sterilă prescrisă de medicul veterinar special pentru acest scop. Mai ai nevoie și de 5 minute de timp disponibile.

Dacă îți înveți pisica să fie spălată pe dinți de mică va suporta cu atât mai ușor această procedură.

Pentru a o ajuta să nu se zbată și să tolereze spălatul pe dinți ia pisica în poală, mângâie-o și vorbește-i liniștit, alintând-o pentru a se relaxa.

Nu uita ca la sfârșit să-i pregătești o gustare delicioasă, ca să-i mulțumești pentru felul în care s-a purtat.

În timp ea va ști că după spălarea pe dinți urmează o masă delicioasă și va fi foarte cuminte în timpul procedurii.

Pentru început taie o fâșie de tifon și înfășoar-o pe degetul arătător al mâinii drepte (sau stângi dacă ești stângaci(e)).

Înmoaie degetul în soluția sterilă prescrisă de medicul veterinar sau pune pe deget puțină pastă de dinți pentru pisici.

Masează apoi ușor dinții pisicii și gingiile ei, fără să apeși prea tare, fără să rănești pisica.

Dacă ai unghii lungi trebuie să fii foarte atent(ă).

Este de ajuns curățarea dinților pe o singură față a lor. Nu îi mai curăța deci și in interior.

După ce ai curățat bine dinții pisicii, atât pe cei de sus cât și pe cei de jos, aruncă tifonul la gunoi, oferă-i pisicii un desert care îi place și gata, ai scăpat!

Sfaturi utile

1. Poți cauta paste de dinți speciale pentru pisici cu arome. Există anumite arome de pește foarte delicioase pentru pisici.

2. Nu folosi sub nici o formă pastă de dinți pentru oameni. Gândește-te că tu te poți clăti pe dinți în timp ce pisica ta nu o poate face.

3. Dacă gingiile pisicii sângerează înseamnă că ea are o problema de sănătate și trebuie să o duceți neapărat la medicul veterinar care îi va prescrie un tratament care să rezolve sau să amelioreze problema.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!