Cum să protejezi bradul de Crăciun de pisică

Timp necesar lecturii: 3 minute

Cu siguranta oamenii au multe motive de a fi recunoscători in viață, dar ceea ce multora le aduce cea mai mare bucurie este să imparta locuinta si cu o pisica. Viața este mult mai distractiva cu un prieten miaunator.

Desigur, a fi proprietar de pisica poate fi o provocare uneori. Trebuie să înveți să te adaptezi la toate obiceiurile acesteia – cum ar fi că ea crede ca deține totul. Este aproape garantat că de fiecare dată când vei aduce ceva nou acasa, nu-ti va apartine tie, ci pisicii tale :).

Deci impodobirea bradului în perioada sarbatorilor de Craciun este o aventura. Majoritatea proprietarilor de pisici povestesc cum pisicile lor au sărit pe brad din prima seara, l-au doborât și au „furat” decorațiuni din acesta. Din fericire, Meeownica a găsit câteva sfaturi și trucuri care au contribuit la minimizarea nebuniei și la asigurarea sigurantei pisicilor. Speram ca sfaturile care urmeaza te vor ajuta si pe tine.

Cumpararea bradului de Craciun

  • Luați în considerare sa cumparati un brad artificial. Brazii naturali sunt minunați, știm, dar acele de brad pot fi periculoase pentru pisicile care adoră să mestece obiecte străine. Dacă sunt ingerate, acestea pot prezenta un risc grav pentru sănătate. Puteți găsi cu ușurință un brad artificial care arată realist și îl puteți folosi an de an.
  • Alegeti brazi mai mici. Un brad mai mic este mai sigur pentru pisica ta, mai ales dacă încearcă să-i pregateasca niste „atacuri surpriza” Dacă bradul cade, este mai puțin probabil să-i faca rău pisiciii – în plus, îți va fi mai ușor să-l redecorezi și să faci curațenie.

Procesul de impodobire al bradului

S-ar putea să fii obișnuit să de apuci de impodobirea bradului de indata ce l-ai adus acasă, dar inainte sa faci asta este mai bine să oferi pisicii șansa de a se plictisi mai întâi de brad. Asezati copacul in locul in care va sta impodobit cu câteva zile înainte de a-l impodobi, astfel încât tovarășii blanosi să-l poată investiga (și sperăm, în curând să-și piardă interesul pentru acesta).

Asigura-te că arborele are o bază solidă. Așa cum am menționat mai sus, pisicile adoră sa săra pe copaci, așa că asigura-te că așezi copacul astfel încât să nu se răstoarne ușor. Fixarea acestuia langa un perete poate ajuta la menținerea verticală in cazul unui potential „atac” 🙂

Dacă optați pentru un brad natural, acoperiți vasul cu apă, și așezați cadourile pe partea de sus a vasului, astfel încât pisica să nu fie tentata să bea apa care ar putea sa o imbolnaveasca.

Montati bradul departe de zonele de „lansare” (de exemplu, mobilier) pe care le poate folosi pisica. pentru a reduce tentația de a se arunca peste bradutul vostru.
Îndepărtați-vă pisoiul de brad. Majoritatea pisicilor urăsc foile și aromele de citrice, așa că înfășurați trunchiul copacului în folie și așezați câteva coji de lămâie sau portocale în jurul bazei. Puteți așeza și conuri de pin în jurul bazei.

Cand impodobiti bradul, concentrați-vă pe jumătatea superioară a copacului. Plasați mai multe ornamente în locul în care este mai greu pentru pisicuța dvs. să le ajungă – în vârf și spre centrul copacului (în loc de capetele ramurilor).
Aveți grijă cu luminile. Plasați lumini spre centrul copacului, astfel încât pisica dvs. să fie mai puțin tentată să mestece firele și acoperiti capătul firului care se conectează la priza cu un cordon protector.

Stingeti întotdeauna instalatia de lumini atunci când nu puteți supraveghea pisica. Dacă pisica ta încearcă să mestece firele, este mai bine să renunti la luminile de pe brad decât să riști ca prietenul tău să fie ars sau electrocutat.

Evitați alte pericole care pot aparea in timpul sarbatorilor de iarna. Nu riscați să folosiți decorațiuni cum ar fi lumânări reale, ornamente mici pe care pisica dvs. le-ar putea inghiti, sau zăpadă artificiala (care poate conține substanțe chimice dăunătoare). Și asigurați-vă că nu păstrați alimente și plante care ar putea fi otrăvitoare la îndemâna pisicii. Acestea includ ciocolată, vâsc, etc.

Nu vă stresați prea mult


La fel cum bine știi că pisica ta îți va zgâria inevitabil canapeaua de piele la un moment dat, este bine să accepți si că unele pisici ar putea urca pe brad, indiferent de masurile de precautie pe care le iei. Așa că faceți tot posibilul să impodobiti un brad frumos (și sigur), dar sa nu vă suparati prea tare dacă meeownica voastra decide să „redecoreze”. Viața este imprevizibilă cand aveti tovarăși felini – asta este si partea frumoasa!

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!