Sfaturi pentru prevenirea problemelor vezicii urinare a pisicii

Timp necesar lecturii: 2 minute

Problemele vezicii urinare sunt printre cele mai frecvente și potențial periculoase cu care se poate confrunta o pisică.

Cu toate acestea, problemele vezicii urinare la pisici sunt, de asemenea, printre cele mai ușor de prevenit.

Învățând cauzele acestor probleme, puteți structura îngrijirea pisicii dvs. pentru a preveni infecțiile bacteriene care sunt nucleul atâtor probleme ale vezicii la pisici.

Principalele metode de prevenire al problemelor vezicii urinare ale pisicii sunt printr-o dietă bine pusa la punct, un aport ridicat de lichide, și prin suplimente alimentare destinate să servească ca agenți antibacterieni si curanti, ingrediente pentru a preveni bacteriile să poată stabili colonii și prin acțiune diuretică care consta in administrarea unei diete și a multor lichide.

Managementul dietetic se prezintă sub formă de alimente special formulate, recomandate sau prescrise de medicul veterinar.

Acestea modifică echilibrul chimic din urina pisicii tale, făcând-o o casă săracă pentru bacterii și asigurând o creștere minimă posibilă a cristalelor.

În natură, pisicile își extrag cea mai mare parte din apă din alimente, așa că ia în considerare și trecerea de la alimentele uscate la conserve, care conțin cu minim 60% mai multă apă.

Lichidele sunt cel mai mare ajutor al vezicii pisicii, oferind un flux mare de lichide acestea vor curata tractul urinar si nu va permite formarea de cristale sau calculi, si chiar daca se vor forma acestea nu vor avea timp să se adune și să formeze bulgări mai mari, împiedicându-i să irite țesuturi sensibile

Poti adauga câteva picaturi de suc de afine în apa pisicii tale. Boabele au proprietăți naturale care împiedică bacteriile să se agațe de pereții vezicii urinare.

De asemenea, luați în considerare utilizarea mai multor vase de apă în casă pentru a încuraja consumul crescut de lichide.

Puteti sa adaugati putina sare in mâncarea pisicii dumneavoastra, pentru a o încuraja să bea și, de asemenea, să vă asigurați că bolul de apa al pisicii este curat tot timpul.

Pisica va ezita sa bea apa timp de cateva ore, mai degrabă decât să folosească un vas murdar si urat mirositor.

Odată tratate aceste elemente, puteți adauga suplimente pentru a ajuta la prevenirea problemelor vezicii urinare.

Ingredientele cele mai folosite care vor ajuta cu este planta cu numele Dracilă. De asemenea afinele sunt cu siguranta eficiente, deoarece asigura urinarea, acidifierea urinei, blocând bacteriile sa creeze colonii.

Concluzie

Folosind metodele enumerate mai sus, este mult mai bine sa preveniți blocarea vezicii urinare a pisicii oferindu-i tratament înainte de a se îmbolnăvi, si nu dupa, deoarece dupa va fi mult mai dificil atat pe dumneavoastra cat si pentru ea.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!