Tu știi cum să previi obezitatea pisicii?

Timp necesar lecturii: 2 minute

La fel ca oamenii, pisicile vor manca in exces dacă vor avea aceasta șansa.

Niste cercetări privind mâncarea pentru pisici sugerează că excesul de biscuiți uscati, atat de populari printre pisici poate fi de vină pentru o rotunjirea cifrelor care reprezinta pisicile obeze.

Ușurinta și comoditatea de a hrani pisica cu biscuiți uscați crește riscul proprietarilor să depășească în permanență doza recomandata punand mai mult in farfurie și să-și ingraje pisica fara masura, spune cercetătorul care a efectuat studiul.

Acesta mai spune că pisicile sunt concepute în mod natural pentru a mânca mai multe mese mici pe zi, care contin proteine .

Studiul, a propus să stabilească dacă există vreo legătură între consumul de alimente uscate și creșterea în greutate la pisici, a descoperit că pisicile care mananca hrana compusa doar din biscuiți uscați s-au ingrasat, dar au pierdut în greutate, de indata ce au trecut la un regim alimentar compus din hrana umeda sau conserve.

Șaisprezece pisici adulte crescute în centru și alimentate în mod normal cu conserve au fost împărțite în două grupuri.

După o perioadă inițială în care ambele grupuri au primit doar mâncare uscată, unui grup i s-a schimbat regimul, fiind compus din conserve și celălalt a continuat sa manance biscuiți uscați.

Grupul care a mancat numai mâncare uscată a luat in greutate, în timp ce grupul hrănit cu mancare umeda a pierdut din greutate.

Pisicile au mâncat mai puțin și s-au simțit mai pline mai repede mâncând conserve, deoarece conțineau mai multă apă.

„Este mai greu să hraniti in exces pisica folosind mâncare umedă decât folosind mancare uscată”

Dar proprietarii de pisici bine intenționați a tendința de a-si hrăni pisicile cu mâncare uscată cand acestea o cer, mai degrabă decât în ​​conformitate cu masurile recomandate.

Unele dintre dietele moderne pentru pisici care contin hrana uscata s-au dovedit a avea un aport mai scăzut de apă.

Mâncarea uscată are de aproximativ patru ori mai mult conținut de energie decat cel al conservelor.

„Nivelurile de obezitate la animalele însoțitoare reflectă frecvent si nivelul de obezitate al proprietarilor lor.”

Alte studii au estimat că între 25 și 40% din animalele de companie din întreaga lume sunt supraponderale, deci aveti mare grija cum va hraniti animalutul.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!