Protejați-vă pisicul de aceste 4 riscuri comune ale locuințelor

Timp necesar lecturii: 5 minute

Acest articol este important pentru îngrijitorii de pisici care sunt la început. În timp ce majoritatea lucrurilor menționate aici ar putea dăuna și pisicilor adulte, astfel de situații sunt mai rar întâlnite întrucât pisicile devin mai precaute cu propria lor siguranță pe măsură ce îmbătrânesc. Cu toate că unele lucruri, cum ar fi plantele toxice, pot fi riscante la orice vârstă.

Când vine vorba de pisicile noastre, cu toții ne dorim să le oferim cele mai bune lucruri. O viață lungă și fericită este foarte importantă pentru ele, dar și pentru noi.

De aceea încercăm să le oferim cele mai sigure și mai sănătoase mâncăruri, să le oferim un mediu în care pot să se joace intens și să le sprijinim cu dragoste și alintături.De asemenea, este important să le oferim un mediu de „acasă” în condiții de siguranță, în care să poată să prospere fără a se confrunta (prea mult) cu probleme. Dar când vine vorba de siguranță, există câteva pericole comune care nu sunt foarte cunoscute.

Iată patru pericole de uz casnic de zi cu zi de care trebuie să ne ferim pisicile.

Mâncăruri periculoase

Pisicile au o mare varietate de gusturi. Unele pisici nu vor mânca nicio mâncare umană (nici chiar ton proaspăt cumpărat din supermarket), în timp ce altele vor vrea să mănânce lucruri ciudate precum covrigi, chipsuri, etc. Este important să vă amintiți că multe alimente umane pot afecta burta pisicilor sau le pot îmbolnăvi.

Există mai multe alimente de zi cu zi, care sunt foarte periculoase pentru pisici, cum ar fi ceapa, usturoiul și ciocolata. Chiar și cantități mici de ceapă sau usturoi pot fi otrăvitoare și pot determina ruperea celulelor roșii din sânge, iar albușurile de ou brute pot inhibă abilitatea pisicilor de a absorbi vitamina B. Oasele mici prezintă un pericol de sufocare și pot provoca obstrucția sau chiar rănirea tractului digestiv.

Unii oameni știu că pisicile sunt intolerante la lactoză, iar altele nu, mai ales din moment ce pisicile iubesc să lingă o farfurie de lapte sau smântână până rămâne curată. Multe pisici vor consuma lactate chiar dacă le irită și le provoacă probleme digestive. În schimb, dacă dețineți o pisică cu intoleranță la, lactoză, ocazional puteți achiziționa lapte organic fără lactoză pentru a-i satisface poftele micuței. Problema cu pisicile și laptele este că laptele pasteurizat conține enzima lactază, care ajută pisicile și oamenii să digere lactoza. Enzimele sunt ucise prin procesul de pasteurizare, așa că, din când în când, putem să le oferim pisicilor noastre lapte crud de calitate superioară (nepasteurizat) sau kefir, acestea fiind ușor de procurat de la piață.

Șnururi

Știm cu toții că pisicile noastre, în special cele tinere, iubesc să se joace cu șnururi/sfori. Obiectele care se învârt și care se mișcă pot să ofere ore de divertisment pisicilor, dar pot fi în același timp și extrem de periculoase.

Există o serie de jucării formate din șnururi disponibile pe piață, care pot fi atârnate de ușă sau de alte obiecte, dar acestea sunt, de obicei, destul de lungi și pot provoca strangulare dacă pisoiul tău este prins în ele. O opțiune mai sigură ar fi o jucărie care se atârna de un obiect cu o înălțime mai mică, ca un picior de masă, cu un șnur scurt pentru a preveni înfășurarea de gâtul unei pisici. Dacă permiteți pisicii dvs. să se joace cu niște corzi mai lungi de câțiva centimetri, permiteți-i accesul la aceste jucării doar atunci când sunt sub supravegherea dvs.

Jucăriile cu șnururi nu reprezintă singurul pericol. În jurul casei dvs. pot exista alte lucruri care pot strangula pisicile, cum ar fi șireturi ale papucilor, și, cel mai frecvent, cordoane folosite pentru legarea draperiilor. Îndepărtați orice haine cu șnururi care atârna și care ar putea să o ispitească pe pisica dvs curioasă și să păstrați pantofii cu șnururi mai lungi de câțiva centimetri, cu șireturile legate.

Cordoanele de legat draperii sunt o chestiune serioasă. Mulți proprietari de pisici și-au pierdut pisicile din cauza acestora. Când vine vorba de draperii, asigurați-vă că nu există mese, scaune sau alte obiecte de pe care pisicile pot sări pentru a accesa cordoanele care le leagă și scurtați-le astfel încât să nu fie suficient de lungi pentru a fi înfășurate în jurul gâtului. De asemenea, asigurați-vă că nu formează nicio buclă prin care pisica să poată împinge capul. Dacă este posibil, tăiați cordoanele agățate pentru a rupe buclele. Când cumpărați draperii, căutați un model cu un dispozitiv de siguranță încorporat.

Multe plante de apartament

Plantele de apartament sunt o modalitate excelentă de a filtra în mod natural aerul din casă și de a oferi un ambient relaxant și natural. Felinele, în special pisicile domestice, au o pornire instinctivă pentru a musca obiectele de culoare verde, motiv pentru care este atât de important să ne asigurăm că toate plantele din jurul casei nu sunt toxice pentru pisicuță. Trei dintre cele mai sigure plante de apartament sunt bambusul, areca și cele mai multe tipuri de ferigi (cu excepția soiurilor de sparanghel și de cicadă).

Dar, există și câteva soiuri comune de plante de uz casnic, care sunt otrăvitoare sau foarte iritante pentru pisici, cum ar fi: Iederă, Pothos, Philodendron și Kalanchoe.

Electronice

Majoritatea electronicelor din locuința dvs. au cabluri lungi sau cabluri care pot reprezenta un pericol de strangulare, la fel ca jucăriile cu șnur și cordoanele de draperii. Aceste cabluri au, de asemenea, riscul suplimentar de electrocutare. Indiferent cât de bine stocați firele, este o idee bună să antrenați pisicile pentru a sta departe de ele. Veți dori să îmbinați mai multe cabluri împreună folosind clipsuri sau coliere de plastic și de asemenea ati putea incerca să le păstrați într-o zonă pe care pisicuța nu o poate accesa.

O pisicuță care este în siguranță, este și fericită

Pisicile sunt cu siguranță creaturi inteligente, dar asta nu înseamnă că o gospodărie nu poate fi un mediu riscant, în special datorită nevoii înnăscute a unei pisici de a explora, de a se juca și de a se băga în spații strâmte. Cu toții ne dorim că puii noștri să fie lângă noi ani de zile, deci asigurați-vă că veți cugeta puțin timp asupra riscurilor, și să luați în considerare informațiile prezentate în acest articol.

Meeownica vă salută cu drag! 🙂