Știți care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume?

Timp necesar lecturii: 5 minute

Pisicile sunt animale adorabile care și-au făcut intrarea în viața oamenilor cu secole în urmă. 

Oamenii bogați au fost dispuși să plătească adevărate averi pentru adopta și crește pisici din rase rare cu pedigree. 

În următoarele rânduri vom expune topul celor mai mari sume care au fost oferite în schimbul unora dintre cele mai adorabile rase de pisici existente în lumea aceasta.

10. American Wirehair – $1200

Această rasă are în mod obișnuit un corp mic spre mediu, cu mușchi bine determinați, și cu o lungime medie a cozii.

Capul este rotund cu pomeți predominanți cu botul și bărbia bine dezvoltate.

Urechile sunt de dimensiuni medii, cu vârfuri ușor rotunjite, iar ochii sunt mari și despărțiți în larg. Blana este, în general, scurtă, densă și groasă.

Pentru mai multe detalii legate de aceasta rasa puteti accesa acest link.

9. American Curl – $1200

American Curl este o altă pisică care este rezultatul unei mutații spontane. Au originea în Lakewood, California, din 1981 și sunt deosebite datorită urechilor ondulate neobișnuit. Această pisică are dimensiuni medii are variatii atât cu păr lung cât și scurt și cântărește între cinci și zece kilograme.

8. Pisica Sphynx – $1200

Este posibil ca pisica fără păr să fie cea mai bizară felină din lume, trebuie să recunoaștem că pisica Sphynx are un aspect unic în lume, fără păr, care o diferențiază de alte pisici.

Dar asta nu este tot. Este o rasă destul de rară și neobișnuită, și aceasta a fost descrisă că fiind asemănătoare la simț cu pielea întoarsă de căprioară.

Mai multe detalii despre această rasă puteti găsi aici: Pisica Sphynx

7. Scottish Fold – $1500

Cea mai vizibilă trăsătură caracteristică a pisicii Scottish Fold sunt urechile, care sunt mici și mult aplecate în față, acoperind canalul auditiv.

Vârfurile urechilor sunt rotunjite.

Pisica Scottish Fold este de talie medie, cu un corp solid și compact.

Capul este rotunjit, cu obraji bine definiți, și este așezat pe un gât scurt.

Ochii sunt mari și larg deschiși, cu o expresie drăgălașă. Blana pisicii Scottish Fold este scurtă și deasă. Poate avea dferite culori și modele.

6. Pisica albastru de Rusia – $1700

Blana pisicii din rasa albastru de Rusia este, desigur, de culoare albastră, dar există și un pic de argintiu acolo.

Mulți oameni cred că, cu ochii verzi de smarald a pisicii și fața largă, a acestor pisici arată un pic ca o cobră și că este posibil să nu fie foarte departe, există dovezi că pisicile și șerpii au un numar mare de asemănări și foarte probabil unele trasaturi genetice similare. dacă ne-am întoarce destul de departe în istorie.

Mai multe detalii despre această rasă puteti găsi aici: Pisica albastru de Rusia

5. Pisica Peterbald – $2500

Deși primul exemplar de Peterbald a fost înregistrat în 1994, istoria acestei rase începe mai devreme. În 1988, când o pisică maidaneză a fost adoptată de pe străzi și a început să-și piardă blana la vârsta de 4 luni.

Din pisicuța ce părea diferită de mutațiile naturale ce au dus la apariția rasei Sphynx a fost dezvoltată rasă Donskoy, cunoscută și sub denumirile de Don Sphynx, Don Hairless și Donsky. Imperechearea acestor exemplare cu pisici siameze de către Olfa S. Mironova a produs noua rasă Peterbald în 1994.

Aceasta rasă a fost recunoscută oficial in 2006.

4. Pisica persană – $3000

Pisica persană cu păr lung este o pisică solidă, cu un cap masiv, proporțional cu mărimea corpului. Capul este rotund și lat, urechile sunt mici și rotunjite, depărtate și situate destul de jos pe cutia craniană, iar fața este scurtă și lată, cu un nas cârn. 

Pielea de pe nas trebuie să fie complet formată, iar marginea de sus a nasului nu trebuie să depășescă marginea de jos a ochilor.

Bărbia este puternică, iar botul este plin. Ochii sunt mari și rotunzi, de culoarea briliantului.

Mai multe detalii despre această rasă puteti găsi aici: Pisica persana

3. Pisica bengaleză – $5000

Această rasă de pisici a fost obținută prin încrucișarea pisicii domestice cu pisica leopard, realizată în 1963 în Statele Unite.

Corpul acestei pisici este lung și solid, constituit din oase robuste, niciodată delicată, cu mușchi puternici.

Fălcile sale sunt late, cu contur rotunjit, și formează un bot masiv și lat, cu mustăți mari, proeminente, și pomeți înalți, pronunțați, cu nas mare și lat, pielea nasului fiind ușor încrețită; nasul are o ușoară curbură concavă. În schimb, urechile au dimensiuni relativ mici spre medii, fiind scurte, cu o bază lată și vârfuri rotunjite; sunt la fel de depărtate de partea laterală, cât și de vârful capului.

În ceea ce privește ochii, aceștia au o formă ovală, putând fi ușor migdalați; de asemenea, sunt mari și foarte depărtați.

2. Pisica Savannah – $25000

Pisica Savannah este înaltă, subțire, cu picioare lungi, iar dimensiunea ei finală poate depinde de asemenea de cât de aproape se află puiul respectiv de prima generație încrucișată.

Motanii Savannah sunt de obicei mai mari decât femelele. Din cauza factorilor aleatori din genele hibride ale pisicii Savannah pot exista variații semnificative de dimensiune, chiar și în interiorul aceluiași cuib.

De obicei sunt pătate, însă pot apărea și în modelul clasic sau marmorat, culoarea zăpezii și albastru sau alte culori diluate.

Urechile sunt înalte, în formă de cupă adâncă și ridicate (partea din spate a urechilor are o bandă centrală mai deschisă la culoare, mărginită cu negru, gri închis sau maro, care creează efectul unui ochi), au un nas lat și ochii orientați către nas. Coada scurtă este decorată cu inele negri, are un vârf negru complet, iar ochii pot fi verzi, căprui sau aurii.

1. Pisica Ashera – $125000

Pisica Ashera este cea mai rară, cea mai mare și cea mai scumpă pisică din lume.

Rasa a fost creată prin încrucișarea a două feline domestice exotice: pisica Savanah și pisica Bengal în anul 2008 în laboratoarele Lifestyle pets.

Cele mai multe exemplare pot fi întâlnite în America, Asia și Rusia.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!