Scoaterea definitiva a ghearelor pisicii – De ce sa nu o faci!

Timp necesar lecturii: 5 minute

Ghearele pisicii sunt o parte vitală a bunăstării ei fizice și psihologice. Mulți oameni nu își dau seama că scoaterea definitiva a ghearelor unei pisici este inumană și o procedură chirurgicală majoră inutilă, care de multe ori lasă pisica cu probleme fizice și psihologice care vor persista pe toata durata vieții ei.

Pisicile își folosesc ghearele din mai multe motive, cum ar fi să facă exerciții fizice, pentru a-si face igiena zilnica, să își marcheze teritoriul și ca primă linie de apărare împotriva prădătorilor.

Pisicile zgârie ca parte a unui instinct normal, iar eliminarea ghearelor poate duce la probleme de comportament și mai grave.

Mulți oameni cred că scoaterea ghearelor unei pisici constă doar în îndepărtarea unghiilor pisicii, dar nu este adevarat.

Scoaterea ghearelor este, de fapt, o amputare a unui segment de os de la articulatia fiecarui deget.

Este o intervenție chirurgicală majoră, care este foarte dureroasă pentru pisică, iar recuperarea și vindecarea în urma acestei operații poate fi dureroasă și dificilă pentru aceasta.

Pot aparea complicații precum infecții, precum și riscul generat de anetezia facuta în timpul procedurii.

Probleme cu litiera

Pisica care a suferit de o interventie de scoaterea a ghearelor va dezvolta adesea probleme cu litiera, cum ar fi să nu folosească litiera deloc, deoarece nisipul ii va cauza dureri la picioare, așa că va începe să evite litiera și sa-si facă nevoile prin diverse locuri din casă.

Acest lucru aduce frustrare suplimentară proprietarului pisicii care se confruntă acum cu o pisica care dăunează podelelor și lasă în urmă mirosuri neplăcute în toată casa.

Mirosul de urină de pisică este foarte greu de îndepărtat, iar simțul mirosului unei pisici este mult mai sensibil decât al oamenilor.

Odată ce pisica începe să urineze pe podea, aceasta va continua deseori să facă acest lucru, deoarece, în ciuda încercărilor proprietarilor de a curăța zona și de a înlătura mirosul, pisica va simti in continuare mirosul, iar acest comportament nedorit va persista.

Deci pe langa provocarea unei dureri inutile pisicii prin scoaterea ghearelor, acest lucru va aduce multe inconveniente si proprietarului acesteia!

Pisica va trebui sa locuiasca permanent in apartament

Proprietarul pisicii va deveni apoi și mai frustrat pe măsură ce acest comportament continuă.

Adesea proprietarii nu înțeleg de ce pisica lor, care obișnuia să folosească cu fidelitate litiera, acum refuză să facă acest lucru și adesea vor acuza pisica ca are probleme de comportament, cand de fapt problema a fost cauzata de scoaterea ghearelor.

Dacă proprietarul nu va reusi sa-si faca pisica să înceapă să folosească din nou litiera, de multe ori va începe să ia în considerare să lase pisica să iasă afară.

Acest lucru reprezintă un risc imens de siguranță pentru pisică, deoarece, odată ce pisica a fost operata, aceasat nu mai are cum să se apere de numeroasele pericole care există în exterior.

Pisicile fara gheare nu pot fi lăsate afară, deoarece nu se mai pot apăra eficient și nu pot urca copaci pentru a ieși din incurcatura.

Odată ce o pisică a fost lasata fara gheare, nu mai există opțiunea de a o converti în siguranță din pisica de apartament in pisica care poate trai in exteriorul casei.

Frustrarea pisicii o va face pe aceasta sa muste!

O altă problemă comună a pisicilor care au fost operate pentru scoaterea ghearelor, este ca vor incepe sa muste.

Deoarece nu mai are unghii, pisica poate deveni foarte frustrată.

Instinctul de zgâriere pe care îl are pisica nu mai poate fi atins și poate face pisica sa inceapa sa muste.

Chiar și cea mai cuminte pisică poate deveni introvertita, nesociabilă și pentru că nu mai are gheare, va recurge la mușcătură ca o modalitate de a vă anunța că este nefericita.

Chiar și cea mai cuminte pisică poate deveni introvertita, nesociabilă și pentru că nu mai are gheare, va recurge la mușcătură ca o modalitate de a vă anunța că este nefericita.

Totuși, acest lucru nu se întâmplă în toate cazurile. Unele pisici care au fost operate pentru scoaterea ghearelor par să se descurce bine și să se adapteze situației lor fără dificultate sau fara sa dezvolte probleme de comportament.

Însă, majoritatea pisicilor nu se adaptează bine, iar proprietarii ajung adesea sa aiba mustrari de constiinta ca au facut asa ceva animalutului lor, asa ca mai bine nu o faceti!

Alternative

Există multe opțiuni pe care proprietarul pisicii le are ca alternativă la scoaterea ghearelor pisicii.

O opțiune este să cumpărați capace siliconate pentru unghii care sunt lipite de unghiile pisicii pentru a preveni zgârieturile.

O altă alegere este să înveți cum să tai în siguranță unghiile pisicii pentru a le menține scurte, ceea ce va reduce efectele dăunătoare ale zgârieturii. Oferiți mai multe jucarii diferite pentru zgârieturi cum ar fi tinerea copacei mici pentru pisici în casa dvs. pentru a încuraja pisoiul să zgârie lucrurile corespunzătoare.

Stalpii de zgârieturi facuti din frânghie de sisal funcționează foarte bine, iar pisicile par să se bucure de utilizarea lor pentru a zgâria.

Încercați să folosiți bandă adezivă față-verso pe zonele în care nu doriți ca pisica voastra sa zgârie.

Oferă o suprafață de care pisicile nu se bucură și le va descuraja să se zgârie acolo.

Daca acest lucru nu este posibil ( pentru canapele de exemplu aceasta nu este o solutie) cumpărați niște spray-uri de descurajare parfumate, care sunt făcute pentru a ține pisicile la distanță și pulverizați-le pe zonele în care acestea vor sa zgârie ( Sprayuri pot fi cumparate de aici ). Poate dura ceva mai mult din partea ta, dar rezultatul poate fi foarte reușit fără a fi nevoie să-ți treci pisica printr-o intervenție chirurgicală.

Scoaterea ghearelor pisicii a fost interzisă în multe țări, din păcate, până acum, tara noastra nu a adoptat această lege, dar poate acest lucru se va schimba in viitor.

Oricine are în vedere să-și treacă pisica prin asta ar trebui să ia în considerare și să încerce toate celelalte opțiuni.

Nu există un motiv suficient de bun pentru a trece pisica printr-o astfel de intervenție chirurgicală. Și nu doar datorita operației și recuperarii, ci si al efectelor daunatoare care vor tine pe tot parcursul vietii pisicii tale.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!