Motivele pentru care pisicile atacă

Timp necesar lecturii: 3 minute

Majoritatea proprietarilor au fost la un moment dat atacați de pisica pe care o dețin.

Armele unei pisici sunt dureroase și majoritatea proprietarilor vor să evite să fie mușcați sau zgâriați.

Iată câteva dintre motivele pentru care atacă pisicile și câteva sfaturi despre cum să reduci comportamentul prea „jucăuș” al pisicii tale.

De ce atacă pisicile?

Sunt jucăușe

Multe pisici au un exces de energie. În timp ce pisicile petrec până la 80% din timpul lor dormind, când sunt treze se așteaptă să fie distrate.

Pisicile sunt în general dispuse să se joace în orice moment.

Sfat: jucați-vă frecvent cu pisica, atunci când aveti timp.

Când sunt singure, lăsați-le jucăriile la ” îndemână” pentru a se juca. Introduceți în mod regulat o jucărie nouă și rotiți jucăriile zilnic pentru a le menține interesate.

Făceți-le să vâneze pentru mâncarea lor, deoarece acestea își vor ține mintea ocupată.

Caută atenție

Dacă pisica dvs. atacă atunci când sunteți ocupată în altă parte, ele ar putea face asta pentru a vă face atenți.

Acesta este un comportament tipic „pisicesc” obișnuite sa ne pândească în timp ce suntem în telefon, lucrăm la computerele noastre sau încercăm să dormim.

Sfat: Dați-i pisicii dvs. o mulțime de timp de joc și atenție, atunci când se poate. Dacă pisica ta ataca, e posibil sa o faca pentru ca nu-i oferi atenție.

Prădătoare

Jocul este o practică pentru viața reală și atunci când pisica ta te atacă, ea poate fi pur și simplu in modul de vânătoare.

Acesta este un comportament instinctiv pentru o pisică.

Sfat: Încurajați-vă pisica să „vâneze” obiecte de pradă potrivite, cum ar fi jucăriile. Legați-vă un șnur de centura dvs. cu o jucărie atașată și trageți-o în jurul dvs în timp ce vă plimbați prin casa. Pisica dvs. se va bucura de urmărire.

Redirecționarea agresiunii

Dacă pisica se simte furioasă sau frică de o situație și o întrerupeți, ea se poate arunca asupra voastră.

Intenția nu a fost să vă rănească ci să elibereze o acumulare de energie. Acest lucru este obișnuit atunci când pisicile urmăresc alte pisici printr-o fereastră sau când sunt deranjate de câini sau copii.

Sfat: Fiți conștienți de probabilitatea ca acest lucru să se întâmple înainte să vă apropiați sau să vă luați pisica.

Dacă este nevoie, împachetați pisica într-un prosop astfel încât să nu poată ataca. Puneți pisica într-un loc sigur și liniștit, până când se calmează.

Mușcătura de frică

Pisicile vor ataca adesea ca un mecanism de apărare, când nu pot scăpa sau nu au unde să se ascundă.

Sfat: Pisicile nervoase trebuie să fie introduse incet în situațiile care le pot speria pentru a deveni confortabile cu acele situatii. Acest proces trebuie făcut foarte treptat. Pisicile extrem de nervoase pot beneficia și de medicamente recomandate de medicul veterinar pentru a preveni nervozitatea excesiva.

Comportamentul împerecherii

Proprietarii responsabili de animale își inteleg pisicile – dar chiar și așa rămân rămășițele comportamentului sexual instinctiv.

Motanii vor apuca în mod natural o pisică de sex feminin, folosind gura și labele, pentru a o tine nemiscata și pentru a preveni rănirea care poate veni in urma sistemului de aparare pe care femelele il aplica.

Femelele se răzbună pentru împerechere cu fălcile și ghearele. Pisicile noastre reactioneaza adesea in acelasi mod cand incercam sa le mangaiem, intrucat confunda situatia cu cea descrisa mai sus, si acestea intra in starea de aparare.

Sfat: Reduceți la jumătate numărul de mangaieri pe care le dați pisicii dvs., apoi măriți treptat numarul în fiecare zi. Dacă pisica dvs. tolerează foarte puțin, ați putea dori să le oferiți un tratament alimentar pentru a le ajuta să se bucure de experiență.

Motivele medicale

Dacă pisica dvs. nu este, în mod normal, prea jucăușă sau agresivă, atunci un atac poate fi un semn că suferă sau are o afecțiune medicală care trebuie investigată de un medic veterinar.

Pisicile mai batrane pot suferi de artrita. Pisicile cu păr lung pot dezvolta ghemotoace de blana incalcita, iar aceste ghemotoace pot cauza durere.

Sfat: agresiunea nefondata ar trebui să fie întotdeauna investigată de un veterinar.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!