Pregateste-ti pisica pentru urmatoarea petrecere!

Timp necesar lecturii: 4 minute

Aveți de gând să găzduiți o petrecere acasă? Te gândești la modalități de a-ți scapa pisoiul de stresul pe care acesta il intampina în fața oaspeților? Inseamna ca ai ajuns unde trebuie, mai jos vei gasi informatii utile pentru a scapa de aceasta problema.

Există anumite situații cu care se confruntă fiecare proprietar de pisica. Stresul prin care trece pisica cand o petrecere este organizata in caminul ei este una din aceste situatii. Se întâmplă foarte des să aveti oaspeți și nu aveți idee despre cum se va comporta pisoiul dvs. în fața lor ?

Trebuie doar să iei în prealabil câteva măsuri de precauție și pisica ta va trece cu brio prin stresul unei petreceri.

Problema cu pisicile este că, spre deosebire de câini, ele nu vor lătra la oaspeti, dar cu siguranta nu le plac intrusii în spațiul lor privat.

Acest aspect le face de multe ori să aiba un comportament care poate fi neplăcut pentru oaspeti.

Nu vă faceți griji, iată câteva sfaturi pentru a vă pregăti pisoiul pentru orice întâlnire care va invada spatiul ei!

1. Dresati pisica

Unul dintre modurile de a face față acestei situații este de a inchide pisica într-o cameră separata de cele unde va avea loc petrecerea.

Cu toate acestea, nu poți să faci asta tot timpul.

Oamenii vor tot veni in vizita din când în când, asa ca este mai bine să va pregătiți felina pentru a se obișnui cu vizitele oaspetilor.

Las-o să facă parte din petrecere. Aminteste-ti ca si ea face parte din familie.

Antrenează-o pentru astfel de situații, în avans.

De fiecare dată când aveți vizitatori acasă, asigurați-vă că acestia vor fi prezenti pe langa pisica voastra, dar nu trebuie sa faca miscari bruste in prezenta ei, sau sa incerce din prima sa o mangaie.

Ea se va obișnui treptat cu oamenii noi.

Las-o să participe la petrecere, dar asigură-te că o lași într-un loc liniștit, cum ar fi o camera separata de cele unde este petrecerea, la intervale regulate.

O poți lăsa in preajma petrecaretilor doar dupa ce se obișnuiește cu mulțimea si observi ca nu mai este stresata de vizitatori, dar tine minte ca asta se va intampla in timp.

2. Informează-ti oaspeții ca ai pisica

Spuneți-le oaspeților că aveți un pisoi acasă.

Printre oaspeti pot exista persoane care sunt alergice la pisici, asa ca e mai bine sa stie din timp, astfel vor avea grija corespunzătoare.

Asigurați-vă că le spuneți regulile casei. Rugați-i să nu lase ușile deschise, deoarece pisoiul se va mișca nestingherit altfel, si acesta poate fi speriat de miscarile oaspetilor vostri.

E mai bine ca acest lucru sa fie facut treptat.

3. Asigura-te ca pisica ta are mâncare suficientă

Întreaga familie va fi ocupată cu petrecerea.

Există posibilitatea să uiți să hrănești felina.

Așadar, lasa-i suficientă mâncare în bucătărie sau in locul obișnuit în care aceasta ia masa.

Ea se va simti neglijata si va deveni agresiva dacă o lăsați cu stomacul gol pentru mult timp.

Pisicile dorm după ce mananca. Poți folosi acest lucru în beneficiul tău. Odată ce aceasta adoarme, poți avea grijă de oaspeți fara sa mai ai grija pisicutei.

4. Îmbrăcăminte pentru pisici

Când întreaga familie se pregătește în cel mai bun mod posibil pentru petrecere, de ce pisica trebuie lăsată în urmă? Este, până la urmă, unul dintre cei mai importanți membri ai familiei.

Puteți cumpăra câteva ținute pentru pisica voastra.

Există o mulțime de tipuri disponibile pe piață și in magazinele online.

O felină care se mișcă în aceste tinute îi va uimi si pe oaspeti.

Totusi, dacă observati ca pisoiul nu se simte confortabil în îmbrăcăminte, atunci puteți sa-i puneti o pălărie, aceasta e foarte posibil sa nu-l deranjeze.

Asigurați-vă că-i puneți si un papion la gât. Un pisoi care primeste oaspeții cu aceste accesorii pe el, este cel mai adorabil lucru pe care îl poti vedea.

Aceste lucruri mici vor ajuta felina să înțeleagă că se întâmplă ceva diferit.

5. Ofera-i pisicii tale starea de siguranta de care are nevoie

    Nu înceta să îți faci companionul să se simtă în siguranță. 

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru animalul tău de companie atunci când el sau ea este nerăbdător sau nerăbdătoare este să stai calm, să îi vorbești cu blândețe și să îi arăți foarte multă afecțiune.

Acest lucru îl va ajuta încet-încet să se calmeze.

Unele animale de companie vor învăța că atâta timp cât te afli lângă ele se vor simți în siguranță.

Mai trebuie să ții cont de faptul că multe animale de companie, pe perioada evenimentelor pline de zgomote, vor trebui să le mângâi pentru a le ajuta să treacă mai repede peste această perioadă.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!