10 obiceiuri ciudate ale pisicilor

Timp necesar lecturii: 4 minute

Comportamentul pisicii tale te mira și te frustrează, făcându-te să crezi că ești singurul care detine o pisică atât de nebună?

Nu ești singurul și, în mod surprinzător, pisica ta ar putea fi considerată complet normală.

Aflați mai multe despre 10 comportamente ciudate ale pisicilor, de ce pisicile le fac și cum puteți învăța să trăiți cu ele – sau chiar să vă bucurați de obiceiurile pisicii tale ciudate.

1. Rostogolire

Pisica ta se aruncă pe pământ la picioarele tale și se rostogolește?

Este sub influența ierbii pisicii, sau se întâmplă altceva?

Când pisica ta se rostogoleste, de obicei, semnalează că aceasta se simte în siguranță și e posibil să vrea atenție din partea ta.

Pisica dvs. poate, de asemenea, să marcheze zona cu mirosul ei în acest fel, revendicând spațiul dvs. ca fiind propriu.

2. Tratamentul cu spatele

Nu este suficient ca pisica ta să ceară un masaj, luandu-si pozitia cu fundul ridicat? Ce-i cu plimbarea cozii prin fața ta?

Acest comportament al pisicii tale este un compliment și un comportament obisnuit pentru pisică.

O coadă ridicată semnalează alte pisici că pisica ta se simte în siguranță și le oferă grațios acestora posibilitatea de a o adulmeca.

Când pisica ta îți face asta, este ca și cum ti-ar oferi o îmbrățișare sau un salut prietenesc.

Vestea bună este că nu trebuie să-i adulmeci posteriorul pentru a-i face un gest reciproc.

În schimb, îți poți acoperi pisica sau poti sa o masezi pe spate, acest lucru o va face mai fericita.

3. Acoperirea „nevoilor”

Toate pisicile fac asta. Sau nu?

Pisicile comunică de multe ori folosind litiera și uneori își doresc (ahem) ca „nevoile” lor sa fie disponibile pentru lume.

Pisicile învață, de obicei, obiceiul litierei de la mamele lor, iar pisicile domestice au fost încurajate de mult timp să-și acopere excrementele.

Cu toate acestea, o pisică ar putea sa-si lase „nevoile” neacoperite pentru a-si revendica teritoriul.

4. Acoperirea hranei

Toată lumea a auzit de pisici pretentioase. Iar unele pisici își clarifică preferințele gustative prin acoperirea bolului alimentar.

Dacă pisica ta își acoperă mâncarea după ce a mâncat o parte din ea, poate fi un comportament instinctiv, deoarece felinele sălbatice își ascund hrana pentru a o păstra în siguranță.

Pisoiul sau pisica ta se pot alinta în jurul vasului său alimentar după ce mănâncă sau chiar sa caute ceva lucruri pentru a o acoperi.

5. Mananca plastic

Ajungi acasă de la magazinul alimentar și înainte să poți spune „Pis-pis!” îți prinzi pisica lingând pungile de plastic.

Dacă nu sunt prinse la timp, unele pisici chiar mănâncă plastic.

Pisoii tineri pot mesteca orice în timp ce dinții lor s-ar putea să fi dezvoltat o afecțiune pentru textura de plastic pe care o vor purta cu ei si la vârsta adultă.

De asemenea, geantile pot avea un gust bun pentru pisici. Cu toate acestea, plasticul poate reprezenta un pericol de sufocare sau poate cauza obstrucție intestinală, așa că ar fi indicat să-l descurajați oferindu-i jucării de mestecat sigure.

6. Mananca iarba

Pisicile tale mănâncă verdeata?

Pisicile sunt carnivore, dar, de asemenea, le place adesea să obțină substanțe nutritive din iarbă și alte verdeațuri. În sălbăticie, aceștia ar obține acești nutrienți consumând conținutul intestinal al pradei lor vegetariene.

7. Zambetul sarcastic

Termenul tehnic pentru zambetul sarcastic este „flehmen”, dar, cu siguranță, pare mai mult un zambet ironic.

Este îndoielnic că voi veti fi tinta acestui gest, deoarece este o reacție rezervată altor pisici, sau mai degrabă, mesajele lor invizibile.

Acestea culeg feromoni pe care alte pisici le-au marcat în mediu.

Mișcarea de prindere a feromonilor cu limba în acoperișul gurii produce ondularea buzelor de unde si aparitia acestui „zambet”.

Pisicile de sex masculin fac acest lucru mai des decat pisicile de sex feminin.

8. Pisici care fac cu ochiul

Când pisica ta iti face cu ochiul, flirtează?

Aceasta ar putea fi o modalitate de a interpreta acest gest, numit uneori si sărut de pisică. O clipire lentă a ochilor de pisică este un compliment minunat pe care aceasta vi-l ofera.

Este un semnal care nu amenință alte pisici, precum și un semnal catre oamenii cu care acestea se simt confortabil. Puteți trimite același semnal pisicii dvs., închizând încet și apoi deschizând ochii. Șansele sunt mari ca pisica ta va întoarce inapoi gestul.

9. Ascutirea ghearelor

Aceste pernute care se retrag în spate tureaza motorul pisicilor chiar înainte de o explozie de viteză, în timp ce laba din față (frământare) oferă o emoție mai reflectantă.

Miscarile rapide ale labutei din față se crede, în general, a fi un comportament de alăptare rămase pe care pisicile îl folosesc pentru a stimula eliberarea de lapte de la mame.

La pisicile adulte, o vei vedea mai ales când sunt fericite și mulțumițe. Ca bonus, miscarea labutelor eliberează mirosul pisicii și își marchează teritoriul.

Miscarea rapida a labutelor din spate se face înainte și după împerechere, precum și când pisica urmează să lanseze un atac.

10. Întreruperea apelurilor telefonice

Oare pisica ta face acest gest deoarece vrea să telefoneze acasă ? Dacă pisica ta te întrerupe in timpul pe care-l petreci la telefon, la tastatură sau când citești, aceasta este geloasa că dai atenție acestor obiecte in loc sa-i oferi ei toata atentia ta. Soluția este să oferiți pisicii dvs. mai mult timp petrecut impreuna, precum și jucării interactive pentru a o menține stimulată.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!