Pisica albastru de Rusia

Timp necesar lecturii: 2 minute

Istorie

Istoria pisicii din rasa albastru de rusia este destul de interesantă, se pare că, cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, echipaje de marinari britanici au devenit fascinați de aceste pisici rusești, atât de mult încât i-au dus înapoi în Anglia, Scoția, Țara Galilor si Irlanda.

Aici au incrucisat pisicile din rasa albastru de rusia cu pisici albastre britanice cu aspect oarecum asemănător, rezultatul final a fost pisica de astăzi, deci, este cu adevărat estul, se întâlnește cu vestul, Rusia se întâlnește cu Marea Britanie.

Se consideră că pisicile albastru de rusia au avut initial originea provenita din nord în insulele Arhanghelului, la multi kilometri spre nord-estul Moscovei.

Aceste insule se găsesc pe Marea Barents, o parte a Oceanului Arctic mai mare, așa că s-ar putea să vă dea o idee despre cât de frig devine în timpul iernii.

Acolo aceste pisici și-au obținut infatisarea blanii uimitor de lucioasa, un design ingenios construit in mii de ani de evoluție și selecție naturală.

Albastrul rusesc este similar în multe feluri cu pisica siberiană, are urechi largi și ochi mari, cu toate acestea pisica din rasa albastru de Rusia tinde să aibă ochi verzi și sunt un pic mai lungi și mai elegante, pisicile siberiene sunt de natură mai mari și au musculatura mai dezvoltata.

La fel ca pisica siberiana, albastrul de Rusia are o blană, care a fost în mod evident apreciată de vanatorii de blană în secolele trecute și chiar mai apreciată pentru incalzirea oamenilor pre-istorici care au supravietuit în climatul larg din nord.

Caracteristici

Blana pisicii din rasa albastru de Rusia este, desigur, de culoare albastră, dar există și un pic de argintiu acolo.

Mulți oameni cred că, cu ochii verzi de smarald a pisicii și fața largă, a acestor pisici arată un pic ca o cobră și că este posibil să nu fie foarte departe, există dovezi că pisicile și șerpii au un numar mare de asemănări și foarte probabil unele trasaturi genetice similare. dacă ne-am întoarce destul de departe în istorie.

Această rasă (ca toate rasele) poate fi găsită uneori si in adaposturi de animale, in Europa fiind mai usor accesibila.

Pisicile albastru de Rusia au un comportament foarte calm și blând, pe care majoritatea oamenilor il vor adora cu adevărat.

Au, de asemenea, o voce blândă și rareori mârâie, sâsâie sau zgarie, asa ca este o pisica care este foarte dorita de oamenii care doresc o pisica domestica.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație.

Îngrijire

Ca majoritatea raselor cu păr scurt, Albastru de Rusia nu necesită multă îngrijire pentru a-și păstra blana sănătoasă, însă îi place atenția, prin urmare îi va face plăcere să fie periată cu o perie moale.

Ca la orice pisică, se recomandă controalele anuale de sănătate, vaccinarea și deparazitarea.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!