Cele mai inteligente rase de pisici

Timp necesar lecturii: 5 minute

Pisicile sunt animale remarcabile din multe puncte de vedere, iar inteligența este unul dintre punctele lor forte, de asemenea se mai pot lăuda cu abilitatea lor de a se adapta mediului în care trăiesc și modul prin care se strecoară prin spații greu accesibile.

Este dificil de creat un top cu cele mai inteligente rase de pisici, dar conform studiilor rasele de pisici despre care vom vorbi in continuare s-au făcut cele mai remarcate.

Pisica Turkish Van

Pisica din rasa Turkish Van se atașează foarte rapid de membrii familiei și este foarte jucăușă.

Reprezentantele rasei pot învăța foarte repede trucuri și jocuri ceea ce este bine, pentru că te poți distra de minune cu ele, dar trebuie să ai grijă ce obiecte valoroase lași in preajma lor, deoarece poți rămâne fără ele.

Pisica Turkish Van adoră apa, dar nu este indicat să le lași prea mult să se avânte în activități subacvatice.

Pisica Tonkinese

Pisica Tonkinese, sau Tonk, cum mai este poreclită această rasă, este prietenoasă, afectivă și iubitoare. Ce-ți poți dori mai mult de la o pisică?

Are nevoie de asemenea de foarte multă atenție și afecțiune, îi place să se implice în activitățile familiei, și nu reacționează urât când ia contact cu alte persoane.

Pisicilor din acestă rasă nu le place să stea singure acasă.

Pisica Singapura

Jucăușe și iubitoare, pisicile singapura sunt întotdeauna pregătite de aventură.

Este un prieten de nădejde care va lăsa orice activitate atunci când te va simți trist. și va veni lângă tine pentru a te consola.

Casa perfectă pentru ea este cea în care va avea cu cine să se joace.

Atenție la curiozitatea crescută a acesteia pentru că simte nevoie să exploreze orice colț din casă, și asta poate deveni periculos uneori atât pentru ea, cât și pentru bunurile tale 🙂

Pisica burmeză

Plină de farmec, energetică și prietenoasă, o pisică din această rasă îți va cuceri inima de la prima interacțiune.

Ea este la fel de curioasă la fel ca restul raselor de pisici inteligente, îi place să te însoțească peste tot pe unde mergi, așa că dacă nu ții mult la intimatatea ta, această pisică este perfectă pentru tine.

Pisica siameză

O pisică siameză are nevoie din plin de atenția ta, așa că dacă nu ai suficient timp liber, ar fi mai bine să nu adopți o astfel de pisică, pentru că nu-i place să stea prea multe ore singură.

O pisică siameză este suficient de inteligentă și agilă, așa că este recomandat să o ții mereu ocupată cu tot felul de jucării, altfel aceasta își va găsi singură obiecte de joacă și e posibil să ai parte de surprize neplăcute când vii acasă.

Ce mai trebuie să știi despre această este că sunt foarte loiale.

Pisica scottish fold

Primul lucru care îți va sărea în ochi atunci când vei vedea o pisică scottish fold va fi forma urechilor ei.

Alt aspect amuzant al acestei rase este că are obiceiul de a se așeza în tot felul de poziții comice care iți vor stârni râsul.

Pisicii scottish fold îi va plăcea să îi oferi jucării care îi stimulează inteligența, îi place de asemenea să interacționeze cu oamenii, să fie alintată și să primească laude.

Pisica cornish rex

Pisicile Cornish Rex sunt musculoase și au o formă suplă.

Sunt mai grele decât par. Această pisică are capul oval alungit, craniul plat și urechi mari așezate sus.

Cea mai distinctivă trăsătură este blana ondulată, care este fină și moale la atingere.

Blana nu are fire de protecție și ar trebui să se onduleze și să aibă un aspect încrețit.

Mustățile sunt la fel de ondulate ca și restul blănii. Rasa de pisici Cornish Rex are un miros specific, pe care unii dintre proprietari îl descriu ca fiind ușor asemănător cu mirosul de brânză.

Blana poate avea orice culoare sau model.

Pisica abisiniană

Abisiniana este o rasă de pisică domestică originară din Africa.

Are corpul subțire și grațios, capul triunghilar, ușor rotunjit.

Urechile sunt de mărime medie, late la bază.

Are ochii mari și migdalați, părul scurt, picioarele lungi, coadă de lungime medie, groasă și conică la capăt. Este colorată în două sau trei dungi pe fiecare fir de păr, cu vârful întunecat. Abisiniana este o posibilă descendentă a pisicilor venerate de egiptenii antici.

Este o pisică viu colorată, cunoscută pentru energia și vigoarea sa, devenind astfel populară în rândurile iubitorilor de feline cărora le plac pisicile active și jucăușe.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!