Pisicile care trăiesc cel mai mult

Timp necesar lecturii: 5 minute

Adu-ți acasă o pisică care va avea o viață lungă

Este important că pisica voastră să aibă o viață lungă și sănătoasă. 

În timp ce multe pisici trăiesc o perioadă îndelungata de timp, există unele rase de pisici care ies într-adevăr în evidență pentru speranța mare de viață. 

Din păcate nu există nicio garanție că pisica ta va trăi mai mult de 20 de ani. Dar dacă alegeți o rasă de pisici predisupsa la viață lungă, înseamnă că este posibil să aveți parte de o mulțime de căldură din partea pisicutei voastre pentru mulți ani.

1. Pisica siameză

Uimitoarea pisică siameză este o rasă frumoasa si unică, care a fascinat oamenii de secole. 

Originară din Thailanda, rasa a fost exportată în anii 1800 și a devenit o favorită la nivel mondial. 

Statura leneșă a siamezei și marcajele distincte ale punctelor de contur sunt caracteristice rasei, la fel ca și comportamentul său social, vocal.

Unele linii siameze sunt mai predispuse la complicații dentare și ale căilor respiratorii superioare, dar, în caz contrar, siameza nu are probleme majore de sănătate. 

Durata medie de viață a acestora este de 15-20 de ani.

2. Pisica birmaneză

Rasa birmaneza, inițial o încrucișare între o pisică maronie mică din Birmania și pisicile siameze, este o pisică plină de culoare ciocolatie solidă. Birmaneza este jucăușa, sociala și este o aventuriera fericita.  

Deși este în general sănătoasă, birmaneza are o predispoziție la deformările craniene și poate fi predispusa la dezvoltarea glaucomului. În ciuda acestor îngrijorări.

Durata medie de viață a birmanezei este încă de la 16 la 18 ani. 

3. Pisica Savannah

Pisica Savannah pe jumătate sălbatică – parte servală africană, parte pisică domestică – este un spectacol al unei pisici recomandate doar proprietarilor experimentați. 

Comportamentul lor este îndrăzneț, încrezător și social. În ciuda faptului că nu a fost complet domesticită, pisica Savannah este prietenoasă cu oamenii. 

Cu toate acestea, ei tind să aibă preocupări de comportament și temperamente imprevizibile. Din cauza rasei relativ noi, nu există o mulțime de informații despre predispozițiile pentru sănătate.

Durata medie de viață estimată este de 17 până la 20 de ani.

4. Mau egiptean

Numită pentru prezența lor în arta egipteană din 1550 î.Hr., Mau egiptean este o pisică exotica, frumoasă, cu un palton caracteristic. 

Această rasă străveche, regală, este foarte confortabilă cu oamenii, făcându-se parte integrantă a familiei și se așteaptă să fie tratată ca atare. 

Cu o linie atât de lungă, putem afirma cu încredere că singura lor proclivitate potențială de sănătate este boala de inimă.

Durata medie de viață a acestei rase egiptene este de 16-18 ani.

5. Ragdoll

Ragdoll, este un vis devenit realitate pentru cineva care caută o pisică. 

Blana ei de lungime medie este foarte frumoasa și necesită îngrijire minimă. 

Mare și inzestrata, această pisică este în mod natural mai mare de statură. 

Pisicile Ragdoll pot avea probleme urinare, așa că ar trebui să fiți sigur că rămâne hidratată și are o dietă optimizată pentru a echilibra pH-ul urinei.

Durata medie de viață a acesteia este de la 15 la 19 ani.

6. Pisica Balineză

Această rasă lungă a fost numită după dansatorii regali din Bali. 

Probabil că balinezul își are originea ca o mutație spontană, cu părul lung al Siamezei. 

Singura diferență majoră între cele două rase este lungimea stratului. 

Ca atare, balinezul este, de asemenea, prietenos și vorbăret, adesea un bun coechipier pentru oamenii care știu să interacționeze cu pisicile în mod corespunzător. 

Durata de viață medie a Balinei este de 18 – 22 de ani, incredibil !

7. Albastru de Rusia

Popular în rândul persoanelor care au alergii ușoare la pisici, Russian Blue este un pisoi cu o scurgere scăzută și producție de ulei care îl face mai puțin alergen. 

Paltonul scurt, pufos, albastru-argintiu, de asemenea, se vărsă mai rar. 

Albastrul de Rusia suferă frecvent de probleme oculare precum glaucom, cataractă, infecții și probleme ale retinei.

Durată de viață medie de 15 până la 20 de ani.

8. Pisica Bombay

Bombay a fost crescut cu intenția de a arăta ca o panteră în miniatură și nu dezamăgește. 

Blana lor eleganta, neagra și ochii aurii amintesc de numele lor, pantera neagră din Bombay (acum Mumbai), India. Bombay are un muschi scurt, astfel încât poate avea unele probleme respiratorii, dar este în general sănătos, cu o durată de viață medie de 15 la 20 de ani.

9. Shorthair american

Shorthair-ul american este blând și iubitor, este o rasă populară printre familiile cu copii datorită temperamentului ei jucăuș și ușor. Blana are un model frumos în dungi de tigru, care vine într-o serie de culori, și este în general sănătoasă. Shorthair-ul american are o durată de viață medie de 15 la 20 de ani .

10. Pisica Manx

Cunoscut pentru mica sa coadă (sau lipsa ei), Manxul este o pisică spunky și o alegere bună pentru un proprietar de pisică intermediară care este pregătit pentru provocarea ocazională. Manxul este inteligent și jucăuș, adesea intrând în nenorociri pentru a se distra, dacă nu li se oferă puncte de vânzare adecvate. 

Mutația care determină nașterea pisicii Manx fără coadă poate provoca, de asemenea, o tulburare a coloanei vertebrale numită Sindromul Manx; sunt, de asemenea, predispuși la artrită și spondiloză de punte. Cu toate acestea, dacă găsiți un manx sănătos, vă puteți aștepta ca acesta să rămână cu voi între 14 și 16 ani.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!