Află care sunt fructele pe care pisica ta le poate mânca, și fructele care o pot intoxica

Timp necesar lecturii: 5 minute

În acest articol vom vorbi despre fructele care pot fi mâncate de pisici, și de asemenea cele care o pot îmbolnăvi.

Nu uita însă că fructele conțin o cantitate mare de zahăr și chiar dacă sunt bune pentru pisici, dacă le dai prea multe fructe acestea ar putea cauza diabetul sau creșterea în greutate.

De asemenea, de fiecare dată când îți hrănești pisica cu fructe, nu uita să le speli foarte bine, eliminându-le semințele, sâmburii și cojile deoarece acestea i-ar putea cauza sufocarea pisicii.

Mere

Pisicile pot mânca mere.
Totuși, ai mare grijă, deoarece înainte de a le da pisicii trebuie să le pregătești corespunzător.

Merele trebuie curățate de sâmburi, frunze, codiță înainte de a le oferi pisicii. 

Semințele de mere conțin o substanță extrem de otrăvitoare numită cianură, pentru oameni acestea sunt inofensive deoarece cantitatea de cianură este mică, în schimb pisicii îi poate cauza probleme grave. 

Dacă pisica ta mănâncă din greșeală semințe de măr, codița acestuia sau frunze, ar fi indicat să consulți un veterinar.

Dacă a înghițit o cantitate mică de sâmburi cel mai probabil nu va păți nimic, dar totuși e mai bine să te asiguri.

Caise

Pisicile pot mânca și caise, acestea sunt bune la gust și conțin beta-caroten și potasiu. 

Caisele sunt recunoscute că previn cancerul.

Aveți grijă totuși, la fel că la mere, nu lăsați pisica să consume sâmburii, codița sau frunzele caiselor, deoarece sunt la fel de toxice precum cele ale merelor, întrucât și acestea conțin cianură.

Banane

Știați că bananele sunt fructele care au cel mai ridicat conținut de potasiu?

Conținutul de potasiu din banane ajută funcțiile rinichilor și ale inimii.

Hrănirea pisicii cu banane din când în când este o idee bună, dar aveți grijă să nu o faceți prea des și în cantități mari, deoarece bananele au și un conținut ridicat de zahăr și carbohidrați.

Când îi oferiți pisicii banane, aveți grijă să le feliați în bucăți mici, aceste felii pot lua locul unei gustări, sau unei recompense, care de multe ori sunt mai sănătoase decât gustările găsite în comerț.

Coacăze

Coacăzele sunt fructe care ajută la prevenirea degradării țesuturilor și celulelor atât pentru oameni cât și pentru animale.

Acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Pe lângă antioxidanți, acestea au un conținut abundent de vitamina C și de fibre, acestea reducând șansele de a dezvolta probleme ale tractului urinar.

De asemenea coacăzele îmbunătățesc vederea pisicii.

Pepene galben

Pepenele galben poate fi mâncat de pisica ta și are o mulțime de beneficii deoarece oferă un surplus de minerale și vitamine.

Vitaminele A, B și C conținute de pepenele galben oferă pisicii reducerea problemelor inflamatorii.

Pentru a-i oferi pisicii tale pepene galben, mai întâi trebuie să îi scoți semințele, să îl decojesti și să îl tăi în felii medii cât să poate fi mâncate cu ușurință de pisica ta.

Aveți mare grijă că pisica să nu mănânce sau chiar să lingă coaja deoarece această poate conține bacterii dăunătoare.

Merișoare

Fructele care fac și ele o treaba excelentă în lupta cu problemele tractului urinar  sunt merișoarele, acestea sunt pur și simplu perfecte pentru pisici, deoarece conțin mangan, fibre și vitamina C.

Data viitoare când pisica ta cerșește o gustare, oferă-i niște merișoare, desigur, dacă îi place și poate suporta gustul acrișor.

Mango

mango fruit isolated on white background

Dacă există un fruct echipat cu toate vitaminele esențiale pentru pisici, este chiar acesta.

Dar să ai grijă să scoți sâmburele înainte de a-i oferi pisicii fructul, deoarece și sâmburele din mango conține cantități mici de cianură.

Mango ajută și la prevenirea problemelor digestive, deci dacă vrei ca pisica ta să aibă un stomac sănătos, și să fie într-o formă excelentă vei ști la ce fruct să apelezi.

Portocale

Pisicile nu se dau în vânt după portocale, dar asta nu înseamnă că portocalele nu sunt bune pentru pisici, deoarece și ele conțin vitamina C și alți nutrienți necesari.

Portocalele au două funcțîi de bază, și anume, ajută sistemul digestiv, și ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Ai mare grijă totuși, semințele, coaja și frunzele portocalelor conțin uleiuri otrăvitoare, deci dacă totuși vrei să încerci să-i oferi pisicii portocală asigură-te că îi dai doar miezul.

Pere

Perele, oferite cu moderație, sunt o gustare excelență pentru pisici, fiind bogate în fibre, și vitamina A și C, dar la fel ca portocalele, și merele, semințele de pere conțin și ele cantități mici de cianură, drept urmare asigurați-vă că scoateți sâmburii perelor înainte de a le oferi pisicii.

Felii mici de pere sunt recomandate și în tratamentele anti-cancer, deci nu trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a-i oferi o gustare sănătoasă pisicii.

Pepene roșu

Când un fruct conține 92% apă, ce înseamnă?

Înseamnă că este o sursă excelentă de hidratare!

Pe lângă hidratare, pepenele roșu oferă și potasiu, vitaminele B6, C și vitamina A, toate aceste componente ajută la îmbunătățirea sistemului muscular și nervos.

Fructele care sunt interzise cu desăvârșire pisicii tale

  • Cireșele – sunt foarte toxice!
  • Strugurii – contribuie la îmbolnăvirea rinichilor
  • Citrice – lămâile și grapfruitul nu se împacă bine cu stomacul pisicilor

Concluzii

În concluzie, hrănirea pisicii ocazional cu fructe este ok, dar trebuie avută grijă să fie oferite cu moderație.

De asemenea luați aminte, că orice mâncare destinată oamenilor nu ar trebui să depășească 15% din dieta zilnică a pisicii.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!