Un bărbat a cheltuit 29000 euro pentru a-și clona pisica după ce aceasta a murit

Timp necesar lecturii: 2 minute

Se spune că pisicile au nouă vieți, dar aceasta se pare că a avut zece vieți.

Pisica british shorthair numită Garlic, a fost clonată după ce stăpânul ei de origine chineză a decis că nu-și mai poate trăi viață la fel fără prietenul lui pisicos.

Nouă versiune a pisicii a fost născută în Beijing la șapte luni după ce Garlic a murit și aceasta a fost prima pisică clonată în China.

O asemenea năzdrăvănie nu este ieftină, operațiunea care a fost efectuată de o firmă din China l-a costat pe stăpânul pisicii 250,000 yeni ( 29000 EUR )

Bărbatul de 23 de ani care a plătit pentru operație a spus:

„Când Garlic a murit, am fost foarte trist. Nu am putut face față situației deoarece moartea lui Garlic a venit foarte subit. Vina a fost a mea deoarece nu l-am dus la veterinar mai repede, fapt care a dus la moartea lui.”

De asemenea acesta a mai adăugat că similaritatea dintre cele două pisici este de peste 90%.

Directorul unei companii care se ocupă cu clonarea câinilor a declarat că nu contează tipul de animal de companie, acesta este văzut de stăpânii lor că fiind familie, deci clonarea de animăluțe de companie va susține nevoile emoționale ale noilor generații.

Experiența genetică a Chinei este în creștere accelerată.

De când cercetătorii chinezi au clonat o capră în anul 2000, aceștia au reușit să producă prima clonă a unei primate, editând embrionul maimuțelor și introducând gene asociate cu autismul și probleme prishice și creând câini foarte puternici.

Mulți chinezi nu cred că folosirea animalelor pentru cercetări medicale sau testarea de produse cosmetice reprezintă cruzime sau că este problematică clonarea animalelor de companie. De asemenea, nu există legi pentru cruzimea împotriva animalelor.

Mai jos puteți să-l vedeti pe Garlic în versiunea nouă:

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!