Lucruri fascinante despre pisici #1

Timp necesar lecturii: 4 minute

Pisicile sunt o enigmă care au captat inimile oamenilor de mii de ani. Personalitățile lor misterioase și aspectul lor adorabil le-au transformat intr-un animal de companie incredibil de popular și, potrivit unui sondaj, 18% din locuinte sunt „conduse” de o pisică 🙂 . Cu atât de multe pisici în jurul nostru, cu siguranță asta ar însemna că toată lumea știe tot ce este posibil despre ele, nu? Gresit! Există atât de multe fapte interesante despre pisici, despre care probabil nu ai auzit, de la cea mai mare pisică din lume, până la modul surprinzător de mers pe care îl parcurg.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe. Pariem că nu ați auzit unele dintre aceste lucruri descrise mai jos!

1. Prima pisica, animal de companie de care se stie a trait acum 9500 ani

Cu acest fapt interesant despre pisici este garantat ca veti surprinde prietenii iubitori de pisici carora le veti spune.

Știați că inițial se credea că egiptenii domesticeau pisica? Ei bine, în 2004, arheologii francezi au descoperit un mormânt de pisică vechi de 9.500 de ani în Cipru.

Acest lucru face ca aceasta să fie cea mai veche pisică cunoscută ca animal de companie și depășește arta egipteană de a creste pisici de peste 4.000 de ani!

2. Pisicile isi petrec 70% din viata dormind!

Dacă ați crezut că pisicile și-au petrecut multe vieți dormind, ați avut dreptate.

Conform Veterinary Hub, pisicile își petrec de fapt 70% din viața lor dormind, ceea ce inseamna până la aproximativ 13-16 ore pe zi. Parca as vrea si eu sa fiu pisica 🙂 !

3. O pisica a fost primarul unui mic orasel din Alaska pentru 20 de ani!

Stubbs a fost o pisică care a fost primarul din Talkeetna, Alaska, din iulie 1997 până la moartea sa.

Stubbs a fost descris ca o atracție turistică, fiind inundat cu cărți și scrisori și atrăgând zilnic între 30 și 40 de turiști care sperau să se întâlnească cu „primarul”.

4. Recordul celei mai lungi pisici este de 123 cm.

Pisicile domestice sunt de obicei considerate creaturi destul de mici și delicate.

Dar știai că cea mai lungă pisică din lume era o pisica din rasa Maine Coon, numit Stewie, și avea 123 centimetri? Recordul pentru cea mai înaltă pisică a aparținut unei pisici numite Arcturus avand o înălțime de 48 cm!

Cu siguranta au fost doua pisici uriase!

5. Cea mai bogata pisica din lume a avut o avere de 7 milioane lire sterline.

Cea mai bogată pisică din lume conform Guinness World Records este Blackie.

Când proprietarul său milionar a murit, a refuzat să-și recunoască familia în testamentul său și, în schimb, i-a dat averea lui Blackie de 7 milioane de lire sterline!

Mare noroc a avut pisica, nu? Sau familia a avut ghinion? 😀

6. Pisicile au mersul la fel ca girafele si camilele

Ați observat vreodată că pisicile merg precum cămilele și girafele? Secvența lor de pasi este în primul rând ambele picioare drepte, urmate de ambele picioare stângi, astfel încât mișcă jumătate din corpul lor înainte în același timp. Cămile și girafele sunt singurele alte animale care se plimbă în acest fel.

7. Isaac Newton a inventat usa pentru pisici

Omul de știință este mai faimos pentru calculul gravitațional, dar ati crezut că Isaac Newton a inventat si ușa pisicii? How Stuff Works scrie că atunci când Newton lucra la experimentele sale la Universitatea din Cambridge, el a fost întrerupt constant de pisicile sale care zgâriau ușa. Așa că l-a chemat pe tâmplarul de la Cambridge să faca două găuri în ușă, una pentru pisica-mamă și alta pentru pisoi! Aceste găuri pot fi văzute și astăzi la universitate.

8. In 1963 o pisica a calatorit in spatiu

Probabil ați auzit despre maimuțe și câini care au calatorit în spațiu, dar știați că și o pisică a înfruntat marele necunoscut? Pe 18 octombrie 1963 Felicette, cunoscută și sub numele de „Astrocat” a fost prima și singura pisică care a mers în spațiu.

9. Egiptenii antici isi radeau sprancenele cand le mureau pisicile

Conform Enciclopediei Istoriei Antice, Herodot a scris în 440 BC că atunci când o pisică murea în Egiptul Antic, membrii familiei își radeau sprâncenele ca si semn de doliu. Acum aceste este doar un lucru interesant despre pisici!

10. Cea mai longeviva pisica din lume a trait 38 de ani!

Cea mai longeviva pisică care a trăit vreodată avea 38 de ani și 3 zile când a murit. Crème Puff, născută pe 3 august 1967, a trăit până pe 6 august 2005, iar proprietarul său, Jake Perry, a deținut și fostul record pentru bunicul Rex Allen, care a murit la vârsta de 34 de ani! Orice ar face Jake Perry, o face bine!

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!