Topul țărilor cu cele mai multe pisici

Timp necesar lecturii: 6 minute

Probabil credeti ca in China veti gasi cele mai multe pisici, dar nu este chiar asa. Cu siguranta si China are locul sus pe piedestal, dar nu este numarul 1 in top.

Topul tarilor cu cele mai multe pisici arata asa:

10. Japonia (7.25 milioane)

Japonezii au o relație îndelungată și sunt mari iubitori de pisicile. Afecțiunea față de pisici este atât de mare în țară încât in arta și literatura japoneză se gasesc câteva exemple în care pisica este subiectul principal.

Țara are chiar propria sa „Insula a pisicii”, și anume Insula Tashirojima din orașul Ishinomaki, unde pisicile prospera în număr mare și sunt deseori văzute de catre turistii care vin cu bărcile în portul orașului.

Această insulă are și un altar al pisicii, Neko-jinja, unde oamenii se inchina la pisici cu speranța că acest lucru le va aduce noroc.

Un alt paradis al pisicilor din Japonia este insula Aoshima, din Shikoku, unde raportul pisică / om este aproape 100:15!

Aceste insule servesc, de asemenea, ca locuri turistice populare pentru iubitorii de pisici din întreaga lume.

În afară de acestea, multe alte orașe ale Japoniei prosperă și în ceea ce privește populațiile de pisici, iar un număr mare de japonezi dețin pisici ca animale de companie.

Prin urmare, saloane pentru pisici, cafenele și magazine de mâncare pentru animale de companie se găsesc, de asemenea, din belșug în aceste orașe.

Se estimează că populația totală de pisici din Japonia este în jur de 7,25 milioane.

9. Ucraina (7,5 milioane)

Ucraina are o populație extrem de mare de pisici si anume de aproximativ 7,5 milioane.

Deși un număr mare de gospodării ucrainene au pisici ca si animale de companie, țara are și o populație semnificativă de pisici fără stăpân.

Tratamentul pisicilor maidaneze din Ucraina a fost adesea obiectul criticilor din partea organizațiilor internaționale pentru protecția animalelor.

De asemenea, țara nu are legi bine definite care apără animalele și bunăstarea lor, ceea ce permite ca un număr mare de pisici și câini să fie lăsați abandonați pe străzile țării.

8. Germania (7,75 milioane)

Germanii își iubesc pisicile.

Acest lucru este demonstrat de cifrele populației de pisici din țară, estimată a fi aproximativ 7,75 milioane de pisici la nivel național.

Cu toate acestea, în conformitate cu rapoartele recente ale guvernului, populația de pisici fără stăpân din Germania a crescut de asemenea la niveluri ridicate, iar în prezent există milioane de pisici maidaneze în țară.

Numarul mare de motani nesterilizati care sunt lasati liberi pe timpul noptii, este responsabil pentru această creștere uluitoare a populației de pisici fără stăpân.

Acest lucru cauzează pierderi uriașe pentru proprietățile din țară, pisicile fără stăpân fiind responsabile de daune cauzate de aproape 500 euro copacilor si florilor din orase.

Cu toate acestea, conform cererii populatiei, autoritățile au trebuit să interzică uciderea acestor pisici maidaneze și, în schimb, au introdus legi cu privire la lasarea libera pe timpul noptii a motanilor domestici pe străzile țării.

7. Marea Britanie (7.75 milioane)

Marea Britanie are un procent mare de proprietari de pisici.

De asemenea, țara are unele dintre cele mai bine dezvoltate legi de bunăstare a animalelor din lume. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, Marea Britanie are și o populație mare de pisici maidaneze.

Aici, 85% din puii de pisica sunt neplanificati, ceea ce duce la costuri mari pentru adăpostirea și cresterea acestora, crescând de la 3,1 milioane USD în 2010 la 4 milioane USD în 2013.

În ultimii ani, peste 30.000 de pisici au ajuns în Adăposturile Marii Britanii, ceea ce creează o „criză de pisici” în regiune.

Sterilizarea pisicii este cea mai bună măsură preventivă pentru a rezolva această problemă, dar nu toata lumea o aplica.

6. Italia (9.5 milioane)

În timp ce pisicile domestice din Italia se bucură de o mulțime de privilegii, pisicile maidaneze nu au acelasi noroc.

Acestea au voie să se plimbe liber pe străzile țării, sub privirile admirabile ale iubitorilor de pisici, deoarece țara are un număr mare de adăposturi, pentru populațiile sale de pisici maidaneze.

Unul dintre cele mai cunoscute dintre adăposturile din Italia este Sanctuarul de pisici Torre Argentina, situat în Largo di Torre Argentina din Roma, unde un număr mare de pisici fără stăpân de diferite rase se bucură de un adapost absolut gratuit.

Țara are, de asemenea, un număr mare de Le Gattares.

Acestea sunt membre ale unui grup de femei din orașele din Italia care sunt păzitorii acestor populații de pisici maidaneze din localitățile lor.

Sunt responsabile în mod special pentru hrănirea și îngrijirea acestor pisici.

Populația pisicilor domestice din Italia este de aproximativ 9,5 milioane.

5. Franta (9.5 milioane)

Francezii dețin pisici din diferite motive, unii fac acest lucru din dragoste pură pentru aceste fiinte dragalase, în timp ce alții o fac în scopuri mai practice, precum utilizarea pisicilor ca simbol al modei sau pentru companie.

Țara are, de asemenea, orientări stricte cu privire la detinerea animalelor de companie și obliga proprietarii de pisici să-si înregistreze pisicile în registrul pisicilor din țară.

Fiecare pisică trebuie să aibă un fel de semn de identificare, cum ar fi un tatuaj pe piele sau un microcip introdus sub pielea ei, menționând detaliile proprietarului pisicii.

Acest lucru ajută la identificarea pisicilor fără stăpân pe străzile țării. Cu toate acestea, în ciuda acestor măsuri, Franța continuă să aibă populații mari de pisici maidaneze cazurile raportate de atacuri de pisici neasteptate asupra oamenilor nu sunt chiar izolate.

Astăzi, populația totală de pisici domestice din Franta este de aproximativ 9,5 milioane.

4. Brazilia (12.5 milioane)

Deși Brazilia are o populație mare (și încă în creștere) de pisici domestice, lipsa datelor înregistrate face dificilă estimarea pentru populațiile de animale de companie, respectiv a pisicilor din țară. Populația totală de pisici din Brazilia este de aproximativ 12,5 milioane. Vânzările de mâncare pentru pisici din Brazilia au dus la generarea anuală a profitului în valoare de 869 milioane USD pentru industria alimentară pentru animale de companie.

Pe lângă pisicile detinute ca si animale de companie, un număr mare de pisici maidaneze „ajuta” de asemenea, la socoteala populației de pisici care este uimitoare pentru aceasta țară.

3. Rusia (12.75 milioane)

Rusia are o populație mare de pisici care astăzi se ridică la aproximativ 12,75 milioane.

În general, rușii au o atitudine caldă și plină de dragoste față de animalele lor.

Multe case din toată țara dețin una sau mai multe pisici, majoritatea acestor pisici fiind adoptate din stradă.

Între timp, câteva aparțin și raselor de pisici de top, cum ar fi Albastrul de Rusia ( mai multe detalii despre aceasta pisica gasesti urmand link-ul urmator: Pisica Albastru de Rusia ).

În afară de pisicile domestice, Rusia este cunoscută, de asemenea, ca are o populație de pisici maidaneze care este in continua crestere pe străzile țării.

In trecut a existat chiar un caz foarte mediatizat in trusturile de presă din întreaga lume, acestea scriind despre povestea surprinzătoare a unei pisici care umbla hoinara pe-afara, numită Marsha, care a salvat un bebelus abandonat de la moarte, în Obninsk, Rusia.

Pisica i-a ținut de cald copilului și a alertat locuitorii apartamentului în care aceasta locuia, despre prezența sugarului.

Marsha a devenit un erou național, dar și internațional.

2. China (53 milioane)

China găzduiește aproximativ 53 de milioane de pisici.

China, având a treia cea mai mare industrie pentru animale de companie din lume, are cu siguranță o populație substanțială de pisici domestice.

Cu toate acestea, în afară de pisicile domestice, populația de pisici maidaneze din țară este, de asemenea, răsunătoare, Beijingul având sute de mii de pisici fără stăpân.

Acest lucru a creat o problemă uriașă în țară, deoarece pisicile maidaneze sunt adesea responsabile pentru poluare, transmiterea bolilor și accidente de circulație.

Majoritatea pisicilor fără stăpân au fost abandonate de proprietarii lor din diferite motive, cum ar fi mutarea dintr-un loc în altul sau teama de boli purtate de pisici, cum ar fi sindromul de detresa respiratorie acuta ( SARS ).

Din fericire pentru pisici, există un număr mare de organizații pentru protecția animalelor localizate în China.

Acestea încearcă să protejeze pisicile de o moarte dureroase și încurajează guvernul să pună în aplicare măsuri mai umane în controlul populației de pisici rătăcite domestice.

1. Statele Unite ale Americii (76.5 milioane)

Pisicile sunt printre animalele de companie cele mai preferate de cetățenii SUA.

În Statele Unite, una din trei familii deține o pisică, cu o medie de 2.2 pisici per familie care deține o pisica.

Cu toate acestea, pisicile domestice sunt doar o parte a populației totale de pisici din țară, care este estimată a fi în jur de 76,5 milioane.

Americanii nu numai că au grijă de animalele lor, dar își deschid ușile si către un număr mare de pisici maidaneze.

Un număr mare de familii își adopta animalele de companie de la familie și prieteni, în timp ce 34% din familiile americane care detin o pisica au adoptat o pisica maidaneza.

Doar 3% dintre proprietarii de pisici din SUA si-au adoptat pisica de la un crescator autorizat.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!