Stii ce se intampla daca pisica ta doarme cu tine in pat?

Timp necesar lecturii: 3 minute

Pisica ta doarme cu tine in pat? Te-ai intrebat vreodata care este impactul acestei practici? Este sănătos? Este dezgustător? Care sunt riscurile?

Dacă pisica doarme cu tine in pat, atunci afla ca te afli în marea majoritate a oamenilor care au o pisica.

Aproape două treimi din proprietarii de pisici își invită pisicile în pat cu ei.

Sunt drăguțe, calduroase și moi. În plus, zgomotul acesteia torcand ar putea chiar sa te relaxeze.

Cu toate acestea, există unele riscuri potențiale daca alegi sa adormi cu pisica langa tine, inclusiv expunerea la bacterii și paraziți.

De asemenea, ar putea afecta calitatea somnului, mai ales dacă sunteți mândrul proprietar al unui pui de pisica jucăuș.

În acest articol, vom discuta despre avantaje, dezavantaje, beneficiile și riscurile, acestui lucru, astfel încât dacă sunteți nedumerit, veți putea lua o decizie în cunoștință de cauză dacă ar trebui să faceți parte din acei oameni care le permit pisicilor sa doarma cu ei in pat.

Întrebări pe care ar trebui sa ti le pui înainte de a dormi cu pisica ta

Pisicii ii face placere sa doarma in pat?

Unor pisicilor nu le pasă prea mult de locul unde dorm. Este posibil totusi să nu vrea să petreacă timp în pat cu tine.

Pe de altă parte, s-ar putea să aveți o pisica drăgălașă care doreste sa va stie aproape. Dacă face ca animalul tău de companie să fie fericit și nu interferează cu calitatea somnului tau, atunci considerăm că să ai pisicuta în pat cu tine este dulce și reconfortant.

Pisica ta are nevoie de atenție specială?

Pisica ta este bolnava?

Încearcă să se adapteze la o schimbare majoră intr-o casă nouă sau la aducerea unui nou membru al familiei?

Din nou, cele mai multe pisici sunt independente, dar unele au cu adevărat nevoie de stapanii lor pentru a se juca cu ele sau a le oferi companie.

Se transformă în cărămizi de beton pe pat?

Majoritatea pisicilor nu cântăresc atât de mult, dar atunci când adorm, se transformă în „pisici cu greutate”.

Dacă te-ai trezit cu o bilă de blană luandu-ti tot aerul din piept sau tăind circulația sangelui la nivelul membrelor tale, s-ar putea să fie momentul să-l muti în propriul său pat.

Motive pentru a dormi cu pisica ta

Acestea pot sa ajute la calmare

Animalele de companie protejează împotriva singurătății, anxietății și depresiei.

Având pisica în apropiere în timp ce te odihnești te poate ajuta extraordinar, mai ales dacă ai tendința să ai coșmaruri sau să te trezești simțindu-te deprimat.

Oamenii spun adesea că cel mai bun prieten al omului este cainele, dar pisicile merită si ele un loc special și în inimile noastre.

Te elibereaza de stres

Animalele ajută la ameliorarea stresului. Acestea ajuta și crește nivelurile de oxitocină (un hormon al fericirii), reducând simultan si nivelurile de cortizol (un hormon al stresului).

Aceste beneficii se traduc, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și capacități mai bune de a face față presiunii exterioare.

Ajuta la crearea unei legaturi cu pisica ta

Dacă aveți un program ocupat și nu sunteți acasă foarte mult, este posibil să nu ajungeți să petreceți mult timp de calitate cu pisica voastra.

Ședințele de dormit în pat alaturi de aceasata ar putea fi cel mai lung interval de timp pe care îl ai cu pisica ta, așa că poate vrei să profiți de acest timp pentru a stabili o legatura mai stransa cu ea.

Te ajută să adormi

Atât timp cât pisoiul tau. se culca la o oră rezonabilă, te poate ajuta să adormi.

Multor pisici le place să se culce lângă cap sau la picioare. Dacă se întind pe picioare sau pe tors, atunci veți obține beneficiul suplimentar de a le face să acționeze ca o pătură, care se arată că scade timpul necesar pentru a adormi și promoveaza ciclurile sănătoase ale somnului.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!