Pisica Himalayană

Timp necesar lecturii: 3 minute

Pisicile din rasa Himalayana, cunoscute si sub numele de „Himmies”, sunt o rasă incrucisata intre rasele de pisici persane și siameze. Rezultatul este o felină frumoasă, cu o blana lungă, mătăsoasă, asemănătoare cu persana și cu o colorație ascuțită asemănătoare cu pisica siameza avand și ochii albaștri strălucitori. Are o dimensiune medie spre mare, cu un corp robust cu pieptul lat, abdomenul rotunjit și oase puternice. O pisica Himalayana sănătoasa ar trebui să fie musculoasa și solida, dar nu prea dolofana.În ciuda dimensiunilor lor mai mari, Himalayana poate fi considerata o „uriașa blânda” a lumii feline.

Adoră atenția și afecțiunea proprietarilor lor, au personalități dulci, temperate și sunt foarte jucăușe. Dacă sunteți în căutarea unei pisici cu costuri de întreținere redusă, este posibil ca pisica Himalayana să nu fie cea mai potrivita alegere pentru dvs. – blana lor lunga și mătăsoasa necesită îngrijire zilnică.

Istoria pisicii Himalayene

Spre deosebire de multe alte rase, rasa Himalaya nu are o istorie foarte lungă. De fapt, aceasta există de mai puțin de 100 de ani.

Prin anii 1920 și 1930, crescătorii din întreaga lume au încercat să producă o pisică cu un corp persan și marcaje siameze.

În 1935, doi cercetători medicali de la Harvard au încrucișat un motan negru, persan, cu o femelă siameză, pentru a studia cum au fost moștenite anumite caracteristici genetice. Intenția nu a fost de a crea o nouă rasă de pisici. După ce au creat și încrucișat cele doua rase de mai multe ori fara succes, acești cercetători au produs în sfârșit prima pisică Himalayana, pe care au numit-o „Debutante”.

Creșterea acestora a încetinit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar în urma războiului, un crescător american pe nume Marguerita Goforth a creat prima pisică cu corporație persană, avand colorit siamez.

În 1957, acest hibrid a fost recunoscut oficial de Cat Fanciers ’Association (CFA) și American Cat Fanciers’ Association.

Câțiva ani mai târziu, Asociația fanilor de pisici a combinat rasele Himalaya și persană, datorită corpurilor similare ale acestora.

Astăzi, multe organizații încă nu consideră Himalaya și Persanii ca fiind rase diferite.

Îngrijirea pisicii Himalayene

Dacă nu sunteți dispus să vă dedicați timp în fiecare zi pentru a va ingriji pisica, probabil, pisica Himalayana nu este pisica potrivită pentru dvs. Deoarece are părul lung și mătăsos, care se încalceste cu ușurință, blana unei pisici Himalayene ar trebui să fie periată cu un pieptene robust și dințat. Acest lucru va îndepărta și preveni încurcarea acestuia, formarea de ghemotoace și va ajuta la eliminarea murdăriei, prafului sau resturilor adunate in acesta. De asemenea, este recomandat ca pisica Himalayana să viziteze un frizer profesionist la fiecare câteva luni pentru a se asigura că blana este sănătoasă și curată.

Vestea bună: pisica Himalayana adoră să atragă atenția proprietarilor lor, ceea ce facilitează îngrijirea – și va ofera o experienta placuta, creand o legătură de prietenie intre voi.

Îți poți proteja picioarele și mobilierul tăindui unghiile în mod regulat. Examinați labutele săptămânal și tăiați-le după cum este necesar pentru a menține labele sănătoase și fără rani.

Dedicați ceva timp în fiecare săptămână pentru a examina și urechile pisicii.

Urechile ascuțite ale Himalayanului sunt susceptibile să capteze murdăria și resturile, ceea ce poate duce la infecții și la alte probleme ale urechii. Dacă găsești resturi în urechile pisicii tale, folosește un aparat de curățat urechi pentru animale de companie și un tampon de bumbac pentru a-l îndepărta ușor. Nu folosiți niciodată un betisor de cu varf de bumbac în urechile pisicii dvs., deoarece poate provoca daune grave structurilor delicate ale urechii interne.

Dacă urechile sunt foarte roșii sau inflamate, foarte murdare sau miros ciudat, du-l cât mai curând la medicul veterinar.

Pisica Himalayana are nevoie scazuta de exercițiu, dar sunt extrem de jucăușe și vor intra în bucluc dacă se plictisesc. Le puteți menține distrate și antrenate, oferindu-le o mulțime de jucării pentru pisici și dedicând câteva minute jocului în fiecare zi.

Deoarece pisica himalayana are o personalitate atât de jucăușa, ceva atat de banal ca o minge de hârtie o va ține distrata ore întregi.

DACĂ V-A PLĂCUT ARTICOLUL, VĂ RUGĂM SĂ NE DAȚI UN LIKE ȘI UN SHARE, PENTRU A AJUNGE ȘI LA ALȚII!